Başkanlar umut dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Başkanlar umut dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2013 01:36

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2013 yılını değerlendiren spor federasyonlarının başkanları, yönetimlerini başarılı buldukları konusunda birleşti.

Haberin Devamı

Amatör spor branşlarının federasyon başkanları, 2013 yılını değerlendirirken, genel anlamda başarılı oldukları konusunda birleşti.
Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, voleybolun hızlı yükselişi sayesinde, kulüplerin uluslararası başarılara imza attığını, milli takımların başarı grafiğinin yükselmeye devam ettiğini belirtip, “Türkiye’de voleybolun markalaşması için büyük atılımlarda bulunduk. Spor sevgisi ve voleybolu küçük yaşlardan itibaren tüm ülke geneline yaymak, başarılı voleybolcu ve voleybolu seven kitleler oluşturmak amacıyla “Fabrika Voleybol Projesi”ni hayata geçirdik” diye konuştu.
Diğer başkanların görüşleri şöyle:
Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen: “Hem idari hem de teknik olarak başarılarla dolu bir yıl geçirdik. Federasyon olarak sahada da masa başında da ciddi başarılara imza attık.”
Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Başkanı Nur Ala Aliş: “90. yılımızda, 90 yılda alınmadığı kadar madalya elde ettik. Uluslararası arenada çok başarılı bir seneyi geride bıraktık.”
Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay: “Türkiye’de daha önce gitmediğimiz illerde uluslararası organizasyonlar yaptık ve lisanslı sporcu sayısını 352 bine yaklaştırdık.”

Haberin Devamı

DOPİNGLE MÜCADELE ÖNCELİK OLDU

Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı: “Organizasyonlarmızın göz kamaştırır nitelikte olduğu bir yılı geride bırakıyoruz. 2013’te Dünya ve Avrupa şampiyonalarında 9 altın, 18 gümüş, 29 bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attık.”
Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin: “2016 Rio Olimpiyatları’na giden yolda gençlerin başarısı, hedeflerimiz noktasında bizi daha çok umutlandırmakta. 2013’te yapılan müsabakalarda iyi dereceler elde ettik.”
Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar: “Dopinge asla göz yummayacağımızı her fırsatta söyledik ve söylüyoruz. Sporcularımızın tecrübelerini daha da artırıp, uluslararası turnuvalarda 2013 yılına göre daha iyi sonuçlar elde etmek istiyoruz.”
Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal: “2014 yılında en büyük hedefimiz, puan müsabakalarında iyi bir başlangıç yapıp, 14 sıkletin en az 7’sinden olimpiyatlarda yer almak. 2016 Rio Olimpiyatları hazırlıklarına 2014’ten itibaren başlıyoruz.”

Haberin Devamı

AKDENİZ OYUNLARI MORAL VERDİ

Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu: “2013’te hedeflerimize ulaştık. Akdeniz Oyunları’nda erkekler mili takımında hedefimize ulaştık. Kulüplerimiz de Avrupa’daki müsabakalarında iyi sonuçlar aldı. 2014’te, daha iyi sonuçlar almak istiyoruz. Bundan sonraki asıl hedef ise 2016 Rio Olimpiyatları.”
Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya: “Doping konusunun üzerinde önemle durduk. 2013’te kurumsallaşma, altyapı, sponsorluk ve tesisleşme adına da kararlı ve olumlu adımlar attık.”
Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman: “Dünya Şampiyonaları’nda, yaş gruplarında iyi sonuçlar aldık. Bu branşın Türkiye’de hala yeterince tanındığını düşünmüyoruz. Tanıtım konusunda yapmamız gereken çok şey var.”

Haberin Devamı

YENİ HEDEF 2016 OLİMPİYATLARI

Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen: “Her ilde cimnastik salonu bulunması zorunluluğunun getirilmesiyle, sporcu sayısında büyük artış yaşandı. Tesisleşme noktasında çok ciddi adımlar atıldı. Bu yıl düzenlenen uluslararası müsabakalarda yüzde 90 oranında madalya aldık.”
“Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk: “Ulusal yarışlara katılımda rekorlar kırıldı. Önümüzdeki yıl da öncelikli olarak bu rekorların devam etmesini hedefliyoruz. 2013 hedeflerimize ulaştık. Balkan Şampiyonası’nda 4 altın, 7 gümüş, 5 de bronz madalya kazandık. Akdeniz Oyunları’nda da sporcumuz gümüş madalya aldı.”
Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven: “Aldığımız neticelerle 2016 Rio Olimpiyatları’na katılma yolunda büyük adımlar attık. 2013 yılında sportif açıdan başarılı geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!