Adnan Şenses'in ilginç vasiyeti

Güncelleme Tarihi:

Adnan Şensesin ilginç vasiyeti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2013 21:07

Bir süredir tedavi altında bulunan Adnan Şenses yaşamını yitirdi. Ünlü sanatçının aniden fenalaşarak yoğun bakıma alındığı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Sanatçı Adnan Şenses dün saat 20.30'da hayatını kaybetti. Kanser hastası 78 yaşındaki sanatçının tedavisi Şişli Memorial Hastanesi'nde sürüyordu. Adnan Şenses'in en son basında yer alan fotoğrafı, yakın dostu işadamı Yılmaz Ulusoy ziyaretinde çekilmişti.

ŞENSES'İN İLGİNÇ VASİYETİ

Ünlü şarkıcı katıldığı 'Bir Demet Yasemin' programında Yasemin Bozkurt'un "vasiyet yazdınız mı?" sorusuna "Cenazemin roman havası eşliğinde kaldırılmasını istiyorum" şeklinde yanıt vermişti.

"HAKKIM GEÇTİ SANA HARAM OLSUN"
Barbaros Şansal, ünlü sanatçı Adnan Şenses'in hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medyada tartışma yaratacak bir tweet attı. Şansal, "Adnan Şenses hakkım geçti sana haram olsun" tweetiyle takipçilerinden tepki topladı.

21 Ağustos 1935'te Bursa'da dünyaya gelen Adnan Şenses, ilkokula Ankara İsmet İnönü ilkokulu'nda başladı. Eğitimine İstanbul Karagümrük'te devam eden Şenses, 1956 yılında sanat hayatına başladı. 16 yıl Ankara Radyosu'nda çalışan Şenses, ardından ünlü gazinolarda sahneye çıktı. Bir dönem Yeşilçam filmleriyle de adından söz ettiren Şenses, 47 filmde rol almıştı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Şenses'in geride bıraktığı eşsiz eserleri ve özgün yorumuyla gelecek nesiller tarafından da örnek ve saygın bir sanatçı olarak anılmaya devam edeceğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, Adnan Şenses'in vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türk musikisinin usta yorumcusu Şenses'in vefatını derin bir teessürle öğrendiğini belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Yarım asrı aşan başarılı sanat geçmişiyle her türlü takdire mazhar olan Adnan Şenses, beste ve güfteleriyle halkımızın gönlünde müstesna bir yere sahiptir. İnanıyorum ki Adnan Şenses, geride bıraktığı eşsiz eserleri ve özgün yorumuyla gelecek nesiller tarafından da örnek ve saygın bir sanatçı olarak anılmaya devam edecektir. Merhum Adnan Şenses'e Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum."

FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Fenerbahçe Kulübü, sanatçı Adnan Şenses'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Kulübün internet sitesinde yayımlanan mesajda, "Yüksek Divan Kurulu üyemiz, ünlü ses sanatçısı Adnan Şenses'in vefatını, üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Değerli sanatçıya Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz" denildi.

Haberin Devamı

DOKTORLARINDAN AÇIKLAMA

Adnan Şenses'in doktorları hastanede bir açıklama yaptı. Açıklama yapan doktorlardan İlhan Ocak, Adnan Şenses'i 20.30 sıralarında kaybettiğimizi belirterek, "Yaklaşık 3 yıldır mide kanseri dolayısıyla, tedavi görüyordu. Ve bu mide kanseri, tüm vücuduna yayılmıştı. Son 15 gündür de genel durumundaki bozulma nedeniyle hastanemize geldi. Burada kendisine destek tedavisi uygulandı. Bugün sabaha doğru solunum sıkıntıları artmaya başladı. Ve bugün akşam üzeri, solunum yetmezliğinden dolayı kendisini kaybetmiş bulunuyoruz." dedi. Diğer doktoru Mehmet Susam, ise "Kendisi daha önce kalbiyle ilgili bir takım rahatsızlılar geçirdi. By-pass ameliyatı oldu. Ancak bu son dönemde malesef tedavisi olmayan kanserlerden mide kanserine yakalandı. Ve 3 yıl maksimum uzatabildiğimiz kadar destek tedavisi ile uzattık yaşam süresini. Bu süre içerinde tüm acılarını dindirmeye, bu süreyi kontrollü geçirmeye çalışmasını sağladık. Ancak Kader böylemiş. Kendisini çok üzülerek kaybettiğimizi söylüyoruz. Sanat camiamız çok büyük bir ismi, çok büyük bir insanı kaybetti." dedi.

Haberin Devamı


SANATÇI DOSTLARI HASTANEYE GELDİ

Sanatçının ölüm haberini duyan, sanatçı dostları Alişan, Selami Şahin, Orhan Gencebay ve eşi Sevim Emre, Aslıhan Hünel ve CHP İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül de hastaneye geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!