Sağlık sorunu olan kardeşler evde eğitim alacak

Güncelleme Tarihi:

Sağlık sorunu olan kardeşler evde eğitim alacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 17:37

Tekirdağ’da, yakalandıkları cilt hastalığı nedeniyle okula gidemeyen kardeşlere evde eğitim verilecek.

Haberin Devamı

Cilt sorunu nedeniyle derileri dökülen 8 yaşındaki Umut ve 9 aylık Davut Aydın kardeşlerin evlerinde tedavi gördükleri için okula gidemiyor. Tekirdağ Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut ise, "Rehberlik Araştırma Merkezi ile görüşmeler yapıldı, kardeşlerin eğitimi evlerinde sürecek" dedi.

Tekirdağ Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, ekibiyle birlikte Epidermolysis Bullosa deri dökülmesi hastası 8 yaşındaki Umut ve 9 aylık Davut Aydın kardeşleri evinde ziyaret etti. İki adet havalı yatak ve medikal malzemeler getiren Akbulut, Umut Aydın’ın el parmaklarında belirlenen hareket kısıtlılığının kamu ve üniversite hastanesinde görevli hekimler kontrolünde tedavi edileceğini söyledi.

Milyonda bir görülen Epidermolysis Bullosa deri dökülmesi hastalığı nedeni ile uzun süredir okula gidemeyen Aydın kardeşlerin evinde eğitim alması içinde girişimlerde bulunduklarını anlatan Akbulut, şöyle dedi:
"Aydın kardeşlerin okul durumu ile ilgili olarak Rehberlik Araştırma Merkezi ile görüşmeler yaptık. Sağlık raporu ve ailenin Rehberlik Araştırma Merkezine dilekçe ile müracaatı neticesinde eğitimin evde devam edebilecek."

Haberin Devamı

Tedavileri devam ediyor

Van’dan iş bulmak için 10 yıl önce Tekirdağ’a göç eden Ferit ve Hamide Aydın’ın 7 çocuğundan Umut ve Davut, Epidermolysis Bullosa (EB) denilen genetik cilt hastalığına yakalandı. Umut ve Davut kardeşlerin dramı basında yer alması ile aileye bir çok yerden yardım geldi. Sağlık Bakanlığı’nın talimatı ile Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavi gören kardeşleri, Gülben Ergen ziyaret ederek yardımlarda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!