Gizem'in davası düştü

Güncelleme Tarihi:

Gizemin davası düştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 16:46

Türk vatandaşı Gizem Akhan’ın 18 Eylül’de Kuzey Kutup bölgesinde katıldığı çevreci protesto eylemi nedeniyle sanık olarak Rusya’da geçirdiği günlerin sonuna gelindi.

Haberin Devamı

Rusya savcılığı, Vladimir Putin'in çıkardığı af uyarınca, aralarında 26 yabancı uyruklu aktivistin de bulunduğu 30 kişilik Greenpeace gurubu hakkında açılan holiganlık davasının düşürüldüğünü gösteren resmi kararname belgelerini verdi.

Böylece Gizem’in Rusya’yı terk ederek Türkiye’ye dönebilmesi önünde hiçbir engel kalmamış oldu.

Kuzey Kutup bölgesinde eyleme katılan 30 kişilik Greenpeace gurubunun eve dönüş bileti sayılan belgeyi aldıklarını Hürriyet’e açıklayan Greenpeace hukuk işleri koordinatörü Anton Beneslavski, “İki gün önce size Gizem’i yeni yıla kadar eve göndermeye çalışacağız demiştim. Anlaşılan verdiğimiz sözü tutmuş olacağız. Gizem Akhan dahil olmak üzere 30 kişilik gurubun tamamı bugün temiz kağıtlarını savcılıktan aldı. Daha önce de söylediğim gibi Türkiye ile Rusya arasında vizesiz rejim bulunduğu için Gizem bundan sonra istediği an Türkiye’ye geri dönüş yapabilir. Ek olarak çıkış vizesi almasına da gerek kalmıyor” dedi.

Haberin Devamı

Greenpeace Rusya temsilciliği Gizem’in Türkiye’ye dönüş tarihini ve uçağının sefer sayı numarasını vermemeyi tercih ederken, dönüşün Perşembe veya Cuma gerçekleşebileceği imasında bulundu.

25 yaşındaki Gizem Akhan, geride kalan 29 çevreci arkadaşıyla birlikte ilk önce Murmansk ve ardından St. Petersburg’da olmak üzere 2 ay yargılanmayı bekleyen sanık olarak cezaevinde geçirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!