Süha Baykal hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Süha Baykal hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 15:48

TÜRKİYE’nin ilk merkez ilçe belediyesini 1984 yılında kuran ve 1989 yılına kadar Konak Belediye Başkanlığı, daha sonra ise gazetecilik yapan 72 yaşındaki Süha Baykal, tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

İzmir’de 1942 yılında doğan, İstanbul’da gazetecilik eğitimi alan Süha Baykal, İstanbul’da Akşam Gazetesi’nde çalıştı. Daha sonra İzmir’e dönen Süha Baykal, Ticaret Gazetesi’ndeki ekonomi yazılarıyla Turgut Özal’ın dikkatini çekti ve kendisinin davetiyle Anavatan Partisi’ne üye oldu. Baykal önce Anavatan Partisi Merkez ilçe Başkanlığı 1984 yerel seçimlerinde ise Konak Belediye başkanı seçildi ve kurucu başkan oldu. 1989 yılına kadar bu görevi sürdüren Baykal, zaman zaman Anavatan yönetimiyle de ters düştü, görevden alındı, mahkeme kararlarıyla döndü. Daha sonraki yaşamında köşe yazarlığı yapan Baykal, 1ö4 yerel seçimlerinde ise yeniden açılan CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

İki kız babası Baykal son yıllarını Çeşme’de geçirdi, Aydınlık Gazetesi’ne yazılar yazdı. Bir süredir kalp yetmezliği çeken Baykal Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Süha Baykal için 27 Aralık cuma günü Konak Belediyesi eski hizmet binası önünde saat 10.30’da tören düzenlenecek. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, "Konak Belediyesi’nin ilk başkanı gazetecilikten meslek büyüğüm Süha Baykal’ı kaybettik. Acımız büyük, ailesine ve tüm İzmir’e başsağlığı diliyorum. Nur içinde yat Süha Abi" dedi.

Konak Belediyesi eski başkanlarından gazeteci Erdal İzgi ise "İyi bir arkadaş, çift taraflı iyi meslektaş, yaşamayı seven ama yaşadığı kadar kendine bakmayan bir insandı. Farklı üslubu, insanlara yaklaşımıyla hem gazeteceğini hem belediye başkanlığını sergiliyordu. Tanıyan herkesin sevdiği bir insandı. Nur içinde yatsın" diye konuştu.

İzmir’in tanımış simalarından ağabeyi Baha Baykal da kardeşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Baykal, "Süha, İzmir için çok büyük değerdi. Anavatan Partisi içinde geleceğiyle oynanmasaydı, İzmir’in, Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir insandı. Çok üzüntülüyüm" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!