Şehidin tabutuna sarılıp gözyaşına boğuldular

Güncelleme Tarihi:

Şehidin tabutuna sarılıp gözyaşına boğuldular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 15:13

İZMİR Karşıyaka’daki Alaybey Askeri Tersane’de meydana gelen faciada şehit düşen askerlerden Çanakkaleli er 21 yaşındaki Mert Paşalı, Gelibolu İlçesi’nde düzenlenen cenaze töreni ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Sınava girerek Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ‘Uzman’ olarak kalmak istediği belirtilen şehit er Paşalı’nın yakınları, tabuta sarılıp ağıt yaktı.

Haberin Devamı

Alaybey Tersanesi’ndeki kazada şehit düşen Çanakkaleli er Mert Paşalı’nın Gelibolu Askeri Hastanesi morgundan alınan Türk bayrağına sarılı tabutu, Yazıcızade Mahallesi Mevlevihane Sokak’taki babasının evine getirildi. Burada yapılan dua ardından şehit er Paşalı’nın cenazesi gözyaşları arasında 500 metre uzaklıktaki Gazi Süleyman Paşa Camii’ne götürüldü. Ağabey Serhat Paşalı, cenaze arabasına binip yolculuk boyunca şehit kardeşinin tabutuna sarıldı. Anne İlknur Paşalı ve emekli astsubay baba Memduh Paşalı ise cenaze arabasının ardından gözyaşlarıyla yürüdü.

TABUTA KAPANIP GÖZYAŞINA BOĞULDULAR

Askerlerin taşıdığı tabutu tutan ağabey Serhat Paşalı, "Kardeşimi bırakmam" diyerek musalla taşına kadar götürdü. Paşalı ailesinin tabut başındaki ağıtları cenaze törenine katılanların yüreklerini dağladı. Bu arada şehidin teyzesinin kızı Şennur Örs’ün, 4 yaşındaki kızı Nisanur Örs "Mert ağabey nerede, hastalandın mı?" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

TOP ARABASINA KONARAK ŞEHİTLİĞE GÖTÜRÜLDÜ

Cenaze törenine Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, 2’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, 18’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ile şehidin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

Çanakkale Müftüsü İbrahim Öcüt tarafından öğle vakti cenaze namazı kıldırıldı, dua edildi ve helallik alındı. Türk bayrağına sarılı tabut top arabasına konarak Hamzakoy Mevkii’ndeki Gelibolu Şehitliği’ne götürüldü ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

UZMAN OLARAK TSK’DA KALACAKTI

Terhisine 40 gün kala şehit olan Mert Paşalı’nın, babası emekli astsubay Memduh Paşalı gibi asker olmak istediği ifade edildi. Vatani görevini yaparken yakınlarına ve arkadaşlarına, uzman olarak TSK bünyesinde kalmak istediğini söylediği belirtildi. Yakınları, "Mert, askerden geldikten sonra Şubat ayındaki uzmanlık sınavlarına girip, uzman olarak kalmak istiyordu. Ancak nasip olmadı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!