Gelibolu şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Gelibolu şehidini gözyaşlarıyla uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 14:24

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Alaybey Askeri Tersane'de meydana gelen faciada hayatını kaybeden Çanakkaleli er 21 yaşındaki Mert Paşalı, Gelibolu İlçesi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Uzman olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kalmak istediği öğrenilen şehidin yakınları, tabuta sarılıp ağıt yaktı.
İzmir Alaybey Tersanesi’ndeki kazada şehit düşen Çanakkaleli er Mert Paşalı'nın (21) Gelibolu Askeri Hastanesi morgundan alınan Türk bayrağına sarılı tabutu, Yazıcızade Mahallesi Mevlevihane Sokak'taki baba ocağına getirildi. Burada yapılan duanın ardından şehit Paşalı’nın cenazesi gözyaşları arasında 500 metre mesafedeki Gazi Süleyman Paşa Camii'ne götürüldü. Ağabey Serhat Paşalı, cenaze arabasına binip yolculuk boyunca şehit kardeşinin tabutuna sarıldı. Anne İlknur Paşalı ve emekli astsubay baba Memduh Paşalı ise cenaze arabasının ardından gözyaşlarıyla yürüdü.

Gelibolu şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Haberin Devamı

TABUTA KAPANIP GOZYAŞINA BOĞULDULAR
Askerlerin taşıdığı tabutu tutan ağabey Serhat Paşalı, “Kardeşimi bırakmam” diyerek musalla taşına kadar götürdü. Paşalı ailesinin tabut başındaki ağıtları cenaze törenine katılanların yüreklerini dağladı. Bu arada şehidin teyzesinin kızı Şennur Örs'ün, 4 yaşındaki kızı Nisanur Örs “Mert abi nerede, hastalandın mı” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

TOP ARABASINA KONARAK ŞEHİTLİĞE GÖTÜRÜLDÜ
Cenaze törenine Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ile şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çanakkale Müftüsü İbrahim Öcüt tarafından öğle vakti cenaze namazı kıldırıldı, dua edildi ve helallik alındı. Türk bayrağına sarılı tabut top arabasına konarak Hamzakoy Mevkiindeki Gelibolu Şehitliği'ne götürüldü ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Gelibolu şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Haberin Devamı

UZMAN OLARAK TSK’DA KALACAKTI
Terhisine 40 gün kala şehit olan Mert Paşalı'nın, babası emekli astsubay Memduh Paşalı gibi asker olmak istediği öğrenildi. Vatani görevini yaparken yakınlarına ve arkadaşlarına, uzman olarak TSK bünyesinde kalmak istediğini söylediği belirtildi. Yakınları, “Mert, askerden geldikten sonra Şubat ayındaki uzmanlık sınavlarına girip, uzman olarak kalmak istiyordu. Ancak nasip olmadı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!