2013’ün ‘en’leri

Acısıyla, daha acısıyla, çok acısıyla inanılmaz olaylar yaşadığımız bir yıl daha geride kalıyor.

Haberin Devamı

Aldığım notlarımı sizler için tarayıp kendime göre yılın ‘en’lerini hazırladım. Umarım beğenirsiniz. Yeni yılınız kutlu olsun, umudunuz solmasın. Unutmayın ki her gece, iki sabahın arasındadır...

Yılın soyanı:
İzmir’de boşanma davasında eşinin kazandığı 50 bin TL’lik tazminatı ödeyebilmek için banka soymaya kalkışan, ancak yakalanıp tutuklanan Reşit Ş., yargılandığı davanın ilk duruşmasında 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yılın soymayanı:
Beşiktaş’ın 1995-2001 yılları arasında kalesini koruyan Fevzi Tuncay boşandığı eşi Eylem Çukuryurt’a 150 bin lira nafakayı ödemediği için kesinleşen 3 aylık hapis cezasını çekmek üzere İzmir Adliyesi’nde gelerek teslim oldu. Fethiye İcra Mahkemesi’nin kararı tebliği edilen Fevzi tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Haberin Devamı

Yılın hijyeniği:
K.İ. adlı koca, temizlik hassasiyetinin hastalık derecesine vardığını iddia ettiği eşinden boşanmak için mahkemeye başvurdu. Davacı erkek karısından 100 bini manevi, 400 bini maddi, toplam yarım milyon lira da tazminat istiyor.

Yılın fetvası:
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve tüm camilerde okunan cuma hutbesinde kadını kocasına karşı kışkırtmanın dinen günah olduğu belirtilerek, Hz. Muhammed’in “Her hangi bir kadın, geçerli bir sebebi olmaksızın kocasından boşanma talep ederse, cennetin kokusu ona haram olur” hadisi hatırlatıldı.

Yılın tehdidi:
Fethullah Gülen, yayınlanan bir sohbet videosunda çok sert sözler kullandı. Gülen, kadına karşı şiddet uygulayanlar için “Öyle bir şamar aşk ederim ki yerinden doğrulamaz” dedi.

Yılın masrafı:
Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 123 bin 225 çift boşanmak için mahkemeye başvururken, bu çiftler mahkeme masrafı olarak 493 milyon lira para harcadı.

Yılın külyutmazı:
Vefat eden anne veya babasının maaşını almak için hileli boşanma gerçekleştiren ‘sahte dullara’ yönelik yılın en büyük operasyonunu yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2013 yılının 10 aylık bölümünde 3 bin 290 kişinin sahte boşanma gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı.

Yılın intikamı:
Antalya’nın Kemer İlçesi’nde Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül’ün eşi ve 2 kızının annesi Muazzez Gül, eşinin birlikte olduğu iddiasıyla Neşe Gül aleyhine açtığı tazminat davasında 80 bin TL kazandı.

Haberin Devamı

Yılın çözümü:
Norveç hükümeti, artan boşanmaların önüne geçmek için evli vatandaşlara bir çağrı yaparak akşamları daha çok dışarı çıkmalarını önerdi.

Yılın vedası:
Bursa’da, 31 yaşındaki Sinem Çalışkan, işyerinden çıktığı sırada otomobiline binen boşanma davası açtığı eşi tarafından 7 kurşunla öldürüldü. Görgü tanıkları, zanlının eşini öldürdükten sonra, ’Beni perişan etti, evi mahvetti’ diyerek bağırdığını, polislere teslim olan cinayet zanlısının görevlilerden izin aldıktan sonra öldürdüğü eşini son kez öptüğünü de iddia ettiler.

Yılın şoku:
Ankara’da genç bir evli kadın, yasak ilişkisinden hamile kaldı, evde doğurduğu çocuğu çamaşır sepetinde boğdu. Korkunç olay, eve gelen kocanın, kanlar içinde bulduğu karısını hastaneye götürmesiyle ortaya çıktı. Koca aldatıldığını, karısının doğurduğunu ve bebeği öldürdüğünü aynı anda öğrendi.

Haberin Devamı

Yılın bahanesi:
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Ersoy “aldatan eş ‘hiperaktif’ olabilir” açıklamasını yaptı.

Yılın kuyruğu:
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin eski eşi Cécilia, sessizliğini bozdu.2007’de boşanan ve şimdilerde New York’ta üçüncü eşiyle birlikte yaşayan Cécilia Attias, boşandıktan sonra arkadaşlarının Sarkozy ile evlenmek için sıraya girdiklerini söyledi.

Yılın planı:
Eskişehir’de 32 yaşındaki İzzet B, siyah çarşaf giyip omzuna kadın çantası takarak, ayrı yaşadığı boşanma davaları süren eşi Özlem B’nin sevgilisi olduğu öne sürülen 25 yaşındaki Eyüp D’yi sokak ortasında tabancayla ateş ederek öldürdü.

Haberin Devamı

Yılın bekleyeni:
Boşandığı eşi Pınar Aylin’e 6 yıl önce malların paylaşımı ile tazminat davası açan Mert Tokatlıoğlu’nun davası, yeniden görülecek. Aile Mahkemesi, Pınar Aylin’e tazminat davası açan Tokatlıoğlu’nun dosyasına bakmakla görevli olmadığını belirtti. Boşanmalarının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen davalıların arasındaki tazminat davası halen sürüyor.

Yılın piyangosu:
Sosyetenin ünlü isimlerinden Feryal Gülman kendisinden 20 yaş büyük olan 21 yıllık eşi Kemal Gülman’dan boşanmak için mahkemeye başvurdu. Oğlunun velayetinin kendisine verilmesini isteyen Feryal Gülman 200 milyon TL manevi tazminat talep etti. Gülman, dilekçesinde kendisi için 200 bin TL, oğlu için de 25 bin TL olmak üzere aylık 225 bin TL nafaka talebine de yer verdi.

Yazarın Tüm Yazıları