Komplo tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Komplo tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 01:12

ABD yönetimi, Türkiye’de Amerikan Büyükelçisi Frank Ricciardone’ye yönelik devam eden suçlamaların ardından Ricciardone’ye destek içeren yazılı bir açıklama yayınladı.

Haberin Devamı

Şimdiye kadar bu konuda sessiz kalmayı tercih eden Amerikan yönetimi, bu konudaki kaygılarını Türk yetkililere de ilettiklerini belirtti. ABD Dışişleri Sözcüsü Jen Psaki imzasıyla yayınlanan açıklamada şöyle denildi: “Türk medyasının bazı unsurları tarafından büyükelçimize, diğer ABD yetkililerine (geçen hafta Türkiye’yi ziyaret eden İran yaptırımlarından sorumlu Hazine Müsteşar Yardımcısı David Cohen kast ediliyor) uluslararası medya temsilcilerine ve Amerikalı kişi ve zümrelere yönelik devam eden temelsiz saldırıları son derece rahatsız edici buluyoruz. Amerikalı yetkililere yönelik bu türden suçlamalar hakkındaki kaygılarımızı Türk yetkililere bildirdik. Türk yetkililer, Büyükelçi Ricciardone dahil Amerikalı yetkililere yönelik yanlış suçlamalara itibar etmedikleri konusunda bize güvence verdiler.”

Psaki, açıklamasında Türk Hükümeti’nin bu konudaki görüşüne dair soruların muhatabının ise Türkiye Hükümeti olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!