Gizem yeni yıla Türkiye’de girebilir

Güncelleme Tarihi:

Gizem yeni yıla Türkiye’de girebilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 01:12

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rus Anayasası’nın 20’nci yılı dolayısıyla geçen hafta ilan ettiği af sonrası, aralarında Türk vatandaşı Gizem Akhan’ın da (25) bulunduğu Greenpeace üyelerine yönelik suçlamalar kaldırılıyor.

Haberin Devamı

Rus Gazprom şirketinin petrol aramasını protesto ederken 18 Eylül’de gözaltına alınan 30 Greenpeace üyesi, holiganizm suçlamasıyla 2 ay hapis yattıktan sonra geçen ay tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakılmıştı. Ancak davaları sürdüğü için ülkeden ayrılamayan Gizem ve diğer aktivistler hakkındaki davanın düşürüleceği bildirildi. Greenpeace Rusya ofisi sözcüsü Maria Favorskaya, “Üç aktiviste davanın düştüğü resmen bildirildi. Diğerlerine de yakında aynı bildirimin iletileceğini sanıyoruz” dedi.

DÖNÜŞÜ UZUN SÜRMEZ

Hürriyet’e konuşan Greenpeace hukuk koordinatörü Anton Beneslavski, Gizem Akhan’ın yeni yıla kadar Türkiye’ye dönmesini amaçladıklarını söyledi. Beneslavski, şunları söyledi: “Rusya ile Türkiye arasında vize olmaması da çıkışı için gerekli belge sayısını azaltmış oluyor. Gizem’i yeni yıla girmeden Türkiye’ye gönderebileceğimizi düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!