3 şehide İzmir'de tören

Güncelleme Tarihi:

3 şehide İzmirde tören
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 08:15

İzmir'de Alaybey Tersanesi’ndeki kazada şehit olan 42 yaşındaki işçi Cafer Kırbaş ve yaşındaki deniz er Yavuz Arslan için ikindi vakti Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde tören düzenlendi. Kazada yaşamını yitiren sivil işçi Cafer Kırbaş'ın kızının cenazede babasının fotoğrafını çekmesi herkesi ağlattı.

Haberin Devamı

Törene protokolün yanısıra Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök de katıldı. Tören öncesinde Cafer Kırbaş’ın 9 yaşındeki kızı Esranur Kırbaş, babasının Türk Bayrağı’na sarılı tabutunun önünde foğraf çektirdi, ardından cep telefonuyla kendisi de görüntüledi.

Kırbaş’ın annesi Azime Kırbaş, tabutun üzerindeki karanfilleri koklayıp, "Oğlum da böyle kokardı" diyerek gözyaşı döktü. Kırbaş’ın eşi Gülcan Kırbaş da kızları 9 yaşındaki Esranur ile 4 yaşındaki Nisanur’un ellerini bıran olsun bırakmadı. Namazın ardından iki cenaze bir süre omuzlarda taşınıp cenaze araçlarına konuldu. Bu sırada acılı eş Gülcan Kırbaş kızlarıyla cenaze aracına asker selamı verdi.

BABASININ TABUTUNU SON KEZ GÖRÜNTÜLEDİ, HERKESİ AĞLATTI / Foto Galeri

Terhisine 5 gün kala şehit olan Yavuz Arslan’ın annesi Neşe Arı, babası Zülfü Arsan ve ailesi de tören boyunca gözyaşı döktü.

Şehit Er Yavuz Arslan Kadifekale Hava Şehitliği’nde, işçi Cafer Kırbaş da ailenin isteği üzerine Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

DÖRT YILLIK EŞİ BAYGINLIK GEÇİRDİ

Alaybey Askeri Tersanesi’nde iki yıldır çalıştığı öğrenilen sivil işçi 31 yaşındaki Ercan Biçer’in cenazesi, İzmir’deki askeri törenin ardından Torbalı İlçesi’ne getirildi. İlk olarak, Ertuğrul Mahallesi 3003 Sokak’taki evinin önüne getirilen Biçer, burada helallik alınmasının ardından Şehitler Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Biçer’in dört yıl önce yaşamını birleştirdiği 30 yaşındaki eşi Serap Biçer, Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp, "Hayatım ben sensiz ne yapacağım, beni bırakıp nerelere gittin. Ben sana doyamadım" diye feryat etti. Bir süre sonra acıya daha fazla dayanamayan talihsiz kadın baygınlık geçirince, sağlık görevlileri müdahale etti. Ardından cenaze Şehitler Camii’ne getirildi. Buradaki törene, Biçer’in yakınları, Jandarma Ulaştırma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Şahin İşleyen, Kaymakam Aydın Memük ve yaklaşık bin kişi katıldı. İkindide kılınan cenaze namazının ardından Biçer, Şehitler Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!