'Gizem’i yeni yıla kadar Türkiye'ye göndermeye çalışacağız'

Güncelleme Tarihi:

Gizem’i yeni yıla kadar Türkiyeye göndermeye çalışacağız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2013 15:37

Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’in inisiyatifiyle kabul edilen afla bir dizi sanık ve mahkum özgürlüklerine kavuşmaya başlarken; Greenpeace’in hukuk koordinatörü Anton Beneslavski, öncelikleri arasında Gizem Akhan’ın yeni yıla kadar Türkiye’ye gönderilmesi olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Rusya’da yürürlüğe giren afla 30 Greenpeace aktivisti davasında gelinen son noktayı Hürriyet’e anlatan Beneslavski, “Artık içimizde hiçbir şüphe kalmadı. Kuzey Kutup bölgesinde Rusya güvenlik güçleri tarafından Eylül ayında alıkonan 30 kişilik grup tehlikeyi atlatmış durumda. Şimdi çalışmalarımızı yoğunlaştırdığımız konu gruptaki 26 yabancı uyruklu vatandaşın yeni yıla kadar evlerine gönderilebilmesi” dedi.

“Son olarak Rusya savcılığı da ilan edilen af doğrultusunda, beklediğimiz adımları atmaya başladı. Düne kadar Rusya tarafından holiganlıkla suçlanan çevreciler bir bir savcılığa davet edilerek, haklarında açılan davanın kapatılmasına razı olup olmadıkları sorulmaya başlandı. Böyle bir suçu zaten işlememiş olan tüm arkadaşlarımız elbette davanın düşürülmesine dünden razı” diyen Beneslavski, “Davanın düşürülmesi prosedürü bir iki günde tamamlandıktan sonra yabancı ülke vatandaşlarının Rusya’dan nasıl çıkacakları konusu gündeme gelecek. Sizin daha fazla ilgilendiğiniz Gizem Akhan benim tahminime göre Rusya’dan çıkış yapacak ilk grupta yer alacaktır. Rusya ile Türkiye arasında vizesiz rejimin bulunması çıkışı için gerekli belge sayısını azaltmış oluyor. Gizem’i yeni yıla girmeden Türkiye’ye gönderebileceğimizi düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!