'Baba kardeşime çok iyi bak'

Güncelleme Tarihi:

Baba kardeşime çok iyi bak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 00:00

İzmir'de 3 gün önce kemik iliği hücresi nakledilen ve steril ortamda tutulduğu için annesi dışında kimseyle görüşemeyen 8 yaşındaki Melis Akbaş'ın tek isteğinin 2 yaşındaki kardeşini görmek olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavisi süren Melis'in genel sağlık durumunun iyi olduğu, destek tedavilerinin uygulandığı belirtildi. Baba Bahadır Akbaş, Melis'te nakil sonrası kan ve trombosit eksikliği olduğunu, ihtiyacın kan merkezinden karşılandığını kaydetti. Doktorların bu durumun ameliyat sonrası olağan olduğunu ifade ettiğini aktaran Akbaş, "Şu anda temin konusunda sıkıntı yok ama ilerleyen zamanda daha fazla kan ve trombosit istenecek. 3 hafta bekleyeceğiz. İnşallah kemik iliği tutar. Doktorları sağlık durumunun umduklarından daha iyi olduğunu söyledi" diye konuştu.

Akbaş, kızının nakil sonrası halsizlik nedeniyle iki gün boyunca yatağından kalkamadığını anlatarak, şu anda yatağında oturabilir hale geldiğini, televizyon ve bilgisayar ile vakit geçirdiğini ifade etti.

Akbaş, kızının nakil sonrası kendisinden tek şey istediğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Onun tek isteği kardeşi. 'Baba kardeşime çok iyi bak' diyor. Nakilden sonra kardeşiyle hiç görüşmedi. Steril bir ortamda olduğu için kardeşiyle görüşmüyor. İlerleyen zamanlarda görüşecek inşallah." Kamuoyunda, "Melis'e Kan Ver" ve "Melis'e İlik Lazım" kampanyalarıyla gündeme gelen lösemi hastası Melis'in sağlığına kavuşması için Almanya'da bulunan uygun kemik iliği kök hücresi 20 Aralık'ta operasyonla nakledilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!