Halkbank'a yatırım yapan yabancı şirketten flaş açıklama

Güncelleme Tarihi:

Halkbanka yatırım yapan yabancı şirketten flaş açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2013 09:40

Halkbak ve Emlak GYO'da hissesi bulunan dünyanın en büyük para yönetim şirketi BlackRock Türkiye'deki yatırım pozisyonunu artırdığını açıkladı.

Haberin Devamı

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından yabancı yatırımcının tavrı da merak konusuydu. Bu konuda ilk açıklama Halkbank ve Emlak GYO'da yatırımı bulunan dünyanın en büyük para yönetim şirketi BlackRock'tan geldi.

Halkbank ve Emlak GYO'da hisse payı açısından en büyük özel şirket konumunda olan BlackRock'ın Gelişen Piyasalar Başkanı Sam Vecht Türkiye'deki yatırım pozsiyonlarını artırdıklarını belirtti.

"DİĞERLERİ KORKARKEN CESUR OLMAK LAZIM"

Sam Vecht son birkaç günde oluşan değerlemelerin ilgi uyandırdığını söylerken özellikle finans sektörüne yatırım yaptıklarını belirtti.

Vecht tarhisel olarak gelişen ülkelere yatırım yapıldığında "diğerleri korkarken cesur olanın" kazandığını da sözlerine ekledi.

"KÖTÜ HABERLER FİYATLANDI"
Bloomberg'in haberine göre BlackRock Gelişen Ülkeler Başkanı politik gelişmeleri yakından izlediklerini söylerken kötü haberlerin birçoğunun fiyata dahil olduğunu düşündüklerini söyledi.

Haberin Devamı

HİSSELER YÜKSELİYOR

Öte yandan bugün borsa hafif alımlarla başlarken Emlak GYO hisseleri yüzde 2,35 artışla 2,18 liradan seyrederken, Halkbank hisseleri dünkü kapanış fiyatı olan 12.90 liradan seyrediyor. Borsa 17 Aralık'tan bu yana yüzde 8'i aşkın düşüş yaşamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!