Borsada operasyon gerginliği sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Borsada operasyon gerginliği sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2013 16:35

Geçtiğimiz hafta yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile birlikte haftalık yüzde 6,07 değer kaybeden borsada kan kaybı sürüyor. Borsa yeni haftaya kazançla başlamasına rağmen ikinci seansta saatler içinde büyük kayıplar yaşandı. Yüzde 2,14 ile 68 bin 86 puana düşen borsada Koza İpek Grubu şirketlerinin hisseleri ve Bank Asya'da düşüş yüzde 10'u geçti.

Haberin Devamı

Borsada yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda yaşanan gelişmelerle birlikte gerçekleşen kayıplar büyüyor. Geçtiğimiz hafta haftalık yüzde 6,07 kayıpla 69 bin 572 puana gerileyen borsa yeni haftada da düşüşü durduramadı. İlk seansa pozitif başlamasına rağmen borsada operasyon gerginliği ile ikinci seansta satış dalgası geldi.

Borsa şu dakikalarda yüzde 2,14 kayıp ile 68 bin 86 puana kadar geriledi.

GÖSTERGE FAİZ YÜKSELİYOR

Borsadaki bu düşüş dolar yatay bir seyir izlemesine rağmen geldi. Dolar geçtiğimiz haftayı 2.0880 TL'den kaparken bugün 2.09 TL'ye yükseldi.

Yurtiçi siyasetinde operasyon gerginliği gösterge bono faizlerini de olumsuz etkiliyor. Güne yüzde 9,59 ile başlayan gösterge bono faizi yüzde 1,56 artışla yüzde 9,76'ya çıktı

KOZA İPEK GRUBU VE BANK ASYA HİSSELERİ SERT DÜŞTÜ
Borsanın genelinde düşüş yaşanırken özellikle Koza İpek Grubu şirketleri ve Bank Asya hisseleri sert düşüşlerle diğer hisselerden negatif ayrıştı. Koza İpek Grubu'na Bağlı, Koza Madencilik, ve İpek Doğal Enerji hisselerinde kayıp yüzde 10'u geçti. Koza Altın hisseleri ise yüzde 6,60 düştü.

Haberin Devamı

Bank Asya hisseleri de günün en çok kaybeden hisseler arasında yerini aldı. Bank Asya hisseleri şu dakikalarda yüzde 11,11 düşüşle 1,52 liraya geriledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!