İzmir'de askerlerin olduğu römorkör yan yattı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde askerlerin olduğu römorkör yan yattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2013 13:48

İzmir’ de Alaybey Askeri tersanede bakımı yapılan römorkör yan yattı. Kaza sonrasında 1 astsubay, 7 asker ve 2 sivil çalışanın kaybolduğu bildirildi. Olayda 2 olarak açıklanan ölü sayısı saatler ilerledikçe artıyor. Şu ana kadar 6 kişinin cesedine ulaşıldı. Kurbağa Adamlar denilen askeri dalgıçlar römorkör içinde kayıpları arıyor.

Haberin Devamı

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’ndeki Alaybey Askeri Tersane’de bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen 'TCG Değirmendere' adlı römorkör, yan yattı. Römorkörün içinde asker ve sivil işçilerin de bulunduğu, kendilerine ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı İzmir’de suya indiriliş sırasında yan yatan TCG Değirmendere Römorkörü ile ilgili açıklama yaptı:

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan TCG DEĞİRMENDERE Römorkörü 23 Aralık 2013 tarihinde, havuzda “Dalış” esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yatmak suretiyle “alabora” olmuştur. Söz konusu römorkör, planlı bakım faaliyeti için 27 Kasım 2013 tarihinden itibaren havuzda bulunmaktadır. Alınan ilk bilgilere göre; olay anında römorkörde bulunan bazı askerî ve sivil personelin kayıp olduğu belirlenmiş olup, kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Banu ŞEN/İZMİR

6 ASKER HASTANEDE

Römorkör havuz içinde yan yatarken üzerindeki altı askerin denize atlayıp kurtuldukları ortaya çıktı. Bu askerlerden beşi Karşıyaka Devlet, biri de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

Haberin Devamı

DEV VİNÇ GELDİ

Yan yatan Değirmendere römorkörunun kurtarılması için Alsancak Limanı’ndan dev yüzer vinç de Alaybey Tersanesi’ne getirildi. Dev vincin gemiyi normal konumuna getireceği bildirildi.

KAYIPLARDAN KORKULUYOR

Hastanede hafif yaralı 7 askerin bulunurken 1 astsubay, 7 asker ve 2 sivil çalışanın kayıp olduğu belirtildi. İlerleyen saatlerde 6 kişinin cesedine ulaşıldı.

RÖMORKÖRÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
İzmir Alaybey Askeri Tersane’de, bakım sonrası denize indirilirken yan batan ”TCG Değirmendere” adlı römorkörün teknik özellikleri;
Boyut (Boy-En-Draft): (51*11.5*6.1) metre
Deplasman Tonaj: Tam yük: 1580 ton.
Ana Tahrik: 2* Dizel / 2300 HP / 1 Pervane
Sürati: 13.5 kts
Personel: 4 Subay, 17 Astsubay, 5 Uzman Erbaş, 18 Erbaş/Er

İZMİR’ DE ASKERİ TERSANEDE RÖMORKÖR YAN YATTI

Haberin Devamı


İzmirde askerlerin olduğu römorkör yan yattı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!