Öğretim görevlisi eski eşini öldüren koca yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Öğretim görevlisi eski eşini öldüren koca yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2013 12:15

İZMİR’in Buca İlçesi’nde, 2 yaşındaki oğlu E.B.A.’yı görme bahanesiyle gittiği evde, 6 ay önce boşandığı Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan eşi Serpil Erfındık’ı öldüren V.A., yerinin tespit edilmesinin ardından jandarmaya teslim oldu. Zanlı V.A.’nın eski eşinin "Sen nasıl adamsın" demesi üzerine cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Buca’ya bağlı Kaynaklar’da bir hafta önce meydana gelen olayda, Dokuz Eylül Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim görevlisi 38 yaşındaki Serpil Erfındık, üç yıllık evliliğinin ardından geçen temmuz ayında boşandığı 36 yaşındaki eşi V.A., tarafından 6 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Hakkındaki koruma kararının bittiği gün V.A., tarafından öldürülen Serpil Erfındık için defalarca yakın korumalı mahkeme kararı çıkartılmak istendiği, ancak her seferinde bunun çağırmalı koruma olarak uygulandığı öğrenildi. Serpil Erfındık, üniversitedeki törenin ardından sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Serpil Erfındık’ın öğrencileri, meslektaşları ve avukatlar, yakın koruma kararının verilmemesine tepki gösterdi, basın açıkamaları yaptı.

"PİŞMANIM" DEDİ

Cinayetin ardından İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, katil zanlısı V.A,’yı yakalamak için çalışma başlattı. Gidebileceği tüm adreslerde önlem alan jandarma, V.A.’nın çevresindeki çemberi de daralttı. Cinayet sonrasında gittiği arkadaşının evinde bir hafta saklanan V.A., bu adresin de tespit edildiğini anladıktan sonra jandarmayı arayarak teslim olacağını söyledi. Bugün sabah saatlerinde jandarmaya teslim oldu.

İl Jandarma Komutanlığı’na götürülürken yolda sözlü ifade veren V.A.’nın, olay günü oğlunu görmek ve yanına almak için eve gittiğini anlattığı öğrenildi. Burada, kucağına aldığı sırada, oğlunun, tuvaletini yapıp, altını kirletmesi üzerine, eski eşinin onu tekrar kucağından aldığını söyledi belirtildi. Oğlunun altını temizleyen, eski eşinin bu sırada kendisine "Sen nasıl adamsın" dediğini ileri süren V.A.’nın, bunun üzerine çıldırdığını, tartıştıklarını, ardından bıçakla Serpil Erfındık’ı öldürdüğünü söylediği bildirildi. V.A.’nın, jandarmaya, yaptığından da pişman olduğunu söylediği öğrenildi. Soruşturmanın sürdüğü, V.A.’nın, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedileceği belirtildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!