Melis'in yüzü gülüyor

Güncelleme Tarihi:

Melisin yüzü gülüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2013 01:16

İzmir'de sağlığına kavuşması için Türkiye’nin seferber olduğu, başarılı geçen ilik nakli sonrası yeni yaşamına 'Merhaba' diyen 7 yaşındaki Melis Akbaş, hastane odasında mutluluk pozu verdi.

Haberin Devamı

Fotoğrafta, minik Melis’in naklin ardından sağlığının ve moralinin gayet yerinde olduğu görüldü. Sevil ile Bahadır Akbaş çiftinin biricik kızları Melis’e, 4.5 yaşındayken lösemi teşhisi konuldu. 2.5 yıl süren tedavinin ardından Akbaş’ın tedavisi sonlandı, ancak 20 gün sonra tekrar kansere yakalandığı saptandı. Tedavisine Ege Üniversitesi Hastanesi’nde devam edilen minik Melis’e uygun ilik bulunması için tüm Türkiye seferber olurken, umut veren haber Almanya’dan geldi. Heyecanla uygun iliği bekleyen Akbaş Ailesi, bu haberle yeniden sevince boğuldu. Tercih edilen dönörden alınan kök hücre geçen perşembe günü saat 22.00 sıralarında Alman görevliler tarafından kente getirildi. Uygun iliğin kente ulaşmasının ardından Melis, Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji ve Kemik İliği Transplantasyonu Hastanesi’nde operasyona alındı. Yaklaşık bir saat 10 dakika süren işlemin ardından uygun ilik, Melis’e başarıyla nakledildi. Operasyonun ardından yeni yaşamına 'Merhaba' diyen, odasında dinlenmeye çekilip destek tedavisine devam edilen minik Melis’e nakledilen iliğin uyum sağlayıp sağlamayacağının üç haftalık sürecin ardından belli olacağı kaydedildi.

Başarılı geçen nakille önce ailesine sonra kendisine büyük destek veren tüm Türkiye’ye rahat bir nefes aldırıp sevinç yaşatan Melis’in, hastane odasındaki mutluluk pozu DHA muhabirince elde edildi. Zaman zaman destek tedavisi sırasında ortaya çıkan kan ve trombosit ihtiyacı gönüllüler tarafından sağlanan Melis’in, yeni yaşamının ilk fotoğrafında, sağlığının ve moralinin gayet yerinde olduğu görüldü, nazar değmemesi, bir an önce sağlığına kavuşması temennisinde bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!