İstanbul’a 1 Milyar Dolarlık ‘Kuveytli’

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’a 1 Milyar Dolarlık ‘Kuveytli’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2013 01:17

KUVEYTLİ Yatırım Fonu, İstanbul’a yatırıma geliyor. 5 bin konutluk Evora projesinden esinlenen yatırımcılar projeyi Teknik Yapı ile ortak olarak hayata geçirecek. İstanbul’da inşa edilecek projenin yatırım maliyeti 1 milyar doları geçecek.

Haberin Devamı

KUVEYTLİ Yatırım Fonu İstanbul’da konut projesi inşa etmek için Teknik Yapı’ya teklifte bulundu. Geçtiğimiz hafta Kuveyt’te düzenlenen Gayrimenkul Fuarı öncesinde İstanbul’a gelen yatırımcılar Teknik Yapı’nın Tuzla’da konumlanan Evora İstanbul projesini gezdi ve bilgi aldı. Projenin büyüklüğü ve inşaat hızından etkilendiklerini söyleyen yetkililer İstanbul’da ortak bir proje geliştirmek istediklerini ifade etti.

Teknik Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ile görüşen heyet ulaşımın kolay olduğu ve denize yakın bir ilçede yatırım yapmak istediklerini dile getirdi. Durbakayım, “Yetkililer yaklaşık 5 bin konutluk Evora İstanbul’un 30 ayda tamamlanması ve yaşama hazır hale gelmesinden etkilendiler. Görüşmemizde bu projenin aynısını bizimle birlikte yapabilir misiniz dediler” diye konuştu. Durbakayım, Kuveytli yatırımcıların son dönemde kentsel dönüşüm ve büyük ihalelerle gündeme gelen Zeytinburnu bölgesi başta olmak üzere Kadıköy, Karta-Maltepe hattı ile yakından ilgilendiklerini dile getirdi.

İstanbul’a 1 Milyar Dolarlık ‘Kuveytli’
Ortak projelerinin hem doğu hem de batı kültüründen izler taşıyacağını belirten Durbakayım, “Projeyi biz hazırlayacağız. Doğu kültürüne uygun konut seçenekleri ve sosyal donatıları kendileri belirleyecek. Ayrıca projeyi körfez ülkelerinde tanıtım ve pazarlamalarını yapacaklar. 2014’ün ortalarına kadar projenin ana hatları belirlenecek” dedi.

Haberin Devamı

Kuveytliler bitmiş, büyük ev istiyor

TEKNİK Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Türkiye’den ev alan Kuveytlilerin tamamlanan ve geniş metrekareli daireleri seçtiklerini dile getirdi. Çift banyo ve balkonun ev almada etkili karar olduğunu belirten Durbakayım, havaalanlarına ve şehrin merkezine yakın yerlerin tercih edildiğini dile getirdi. Durbakayım, yabancıların Anadolu Yakası’yla ilgilendiğini, Avrupa Yakası’nın iş merkezi olması nedeniyle geri planda kaldığını söyledi. Durbakayım, fuarda stantlarına gelen yatırımcıların yüzde 20’sinin projeleri yerinde görerek alım yapmak için İstanbul’a geleceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!