Milyonluk kitapların hayalet yazarları

Güncelleme Tarihi:

Milyonluk kitapların hayalet yazarları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2013 01:16

FUTBOL dünyası saha içindeki oyunlar kadar, bu konuda basılan kitaplarla da gündemde. Ancak en az parayı kitabı yazanlar kazanıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de şu sıralar merakla beklenen futbol kitaplarından biri Alex De Souza’nın anılarını anlatacağı kitap. Alex’in kitabının Türkiye’de binlerce kopya satacağı tahmin ediliyor. Kitap satışından en büyük parayı yayın evi ve Alex kazanacak. Fakat kitabın asıl yazarı ‘görünmez kahraman’ olarak yaşamına devam edecek. Financial Times gazetesinin hazırladığı habere göre edebiyat dünyası da ‘hayalet yazar’ kavramını tartışıyor. Hayalet yazar, kişilerin anılarını kaleme alan kişi. Çünkü okurlar kitabı yaşam öyküsü anlatılan kişinin yazdığını sanıyor. New York’ta iş yapan Madeleine Morel isimli yazar menajerinin verdiği bilgilere göre bir ‘hayalet yazar’ kitap başına ortalama 40 bin ila 70 bin dolar kazanıyor.

Kazançları arasında uçurum var

MANCHESTER United’ın efsane teknik direktörü Alex Ferguson’un otobiyografisi 4.7 milyon liralık satış yaptıkitabı yazan kişinin eline ise sadece 150 bin TL geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!