‘Tape’ler komedi

Güncelleme Tarihi:

‘Tape’ler komedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2013 02:39

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, başlatılan yolsuzluk soruşturmasında isminin yer almasının ardından dün ilk kez konuştu.

Haberin Devamı

Bütçe görüşmeleri için Meclis’e gelen Bağış, “Başbakanımız zaten gerekli açıklamayı yaptı. İğrenç bir komplo ile karşı karşıyayız” dedi. Bağış, akşam yaptığı yazılı açıklamada da şunları vurguladı: “İstanbul’da devam eden soruşturmaya atfen şahsımla ilgili suçlayıcı, karalayıcı ve yıpratıcı değerlendirmelerde bulunulmaktadır. Kasıtlı üretilen bu senaryolar gerçek dışıdır, hayal ürünüdür ve alçakça bir komplonun parçasıdır. İftiralara delil oluşturduğu öne sürülen saçmalıkları, hakkımda hüküm verilmesine sebep olacak şekilde yansıtanlarla ilgili hukuk nezdinde gereken girişimler başlatılmıştır. Devlet içerisinde paralel devlet oluşturmaya yönelik çaba içinde olan ve gerek yargısız infaz gerekse kişilik suikasti şeklinde tebarüz eden bu örgüt ve çetelerin karalama kampanyalarına alet olanlar hukuk karşısında büyük bir suç işlemiş olmakla birlikte insani ve ahlaki açıdan da ciddi bir alçalma içindedirler.

Haberin Devamı

SİNSİ VE KİRLİ BİR TUZAK

Başbakanımızın ifade ettiği gibi kirli bir siyasi mühendislik projesinin hayata geçirilmeye çalışıldığı son derece sinsi ve kirli bir tuzakla karşı karşıyayız. Ülkemizi çadır devlet zannedip içeriden ve dışarıdan bu kirli senaryoları uygulamaya koyanlar çok yakın zamanda hukuk ve millet nezdinde gereken cevabı alacaklardır. ‘Çamur at izi kalsın’ hükmündeki bayağı isnatlarla siyasi suikast ve kişilik katliamlarına yelteneler bir kez daha görecekler ki devlet devlet olmanın, hükümet hükümet olmanın gereğini tereddütsüz yerine getirecektir. Engeller ne olursa olsun, hangi kirli senaryolar tedavüle koyulursa koyulsun, AK Parti adavetten (düşmanlık) değil adaletten yana duruşundan taviz vermeyecektir. Soruşturmanın gizliliğine duyduğumuz saygının gereği olarak bu zamana kadar susmayı tercih etmiştik. Ancak soruşturma kapsamında olduğu ileri sürülen bilgilerin yasalar çiğnenerek çarşaf çarşaf basına servis edilmesi üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Şahsımla ilgili delil olduğu iddia edilen ve basından okuduğumuz görüntü ve tapelere bakarken bir adli soruşturmanın içeriğinden ziyade bir komedi yayını okuduğumu hissettiğimi itiraf etmek durumundayım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!