Sabah-ATV’nin yeni patronu Kalyon

Güncelleme Tarihi:

Sabah-ATV’nin yeni patronu Kalyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2013 01:09

ÇALIK Grubu 2007 yılında 1.1 milyar dolara TMSF’den satın aldığı Sabah gazetesi ve ATV televizyonu’nu Kalyon Grubu’na sattı.

Haberin Devamı

Kalyon daha önce Taksim yayalaştırma, metrobüs ulaşım hattı, Bakırköy adliye binası gibi önemli projeleri yapan firma.

REKABET Kurulu, Çalık Holding bünyesinde, Sabah gazetesi ve ATV televizyonu’nu bulunduran Turkuvaz Grubu hisselerinin, inşaat, enerji ve altyapı sektörlerinde faaliyet gösteren Kalyon Grubu bünyesindeki Zirve Holding’e satışına onay verdi. Rekabet Kurulu’nun internet sitesinde yer alan açıklamada, “Rekabet Kurulu, Zirve Holding’in Turkuvaz Grubu şirketlerinin hisselerini Çalık Holding, Çalık Turizm Kültür, Gapyapı İnşaat ve Ahmet Çalık’tan devralması işlemine izin verdi” denildi.
İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında Zirve Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olarak Kalyon İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Kalyoncu’nun ismi yer alıyor. Kalyon İnşaat’ın bağlı olduğu Zirve Holding’in İstanbul Ticaret Odası’na kaydı 23 Ağustos 2013’te yapıldı. Sermayesi ise 380 milyon TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

1.1 MİLYAR DOLARA ALMIŞTI

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun Aralık 2007’de satışa çıkardığı Sabah-ATV’yi 1.1 milyar dolara Çalık Grubu’nun Turkuvaz şirketi almıştı. Çalık Holding, Sabah-ATV satın alınmasının finansmanı için Nisan 2008’de 750 milyon dolarlık kredi alırken, yüzde 25 hisse için de Katar Yatırım İdaresi’nin (QIA) iştiraki Lusail International Media Company ile ortak olmuştu. Çalık daha sonra Lusail’in paylarını da almıştı.
1974 yılında Gaziantep’te kurulan Kalyon, altyapı müteahhitliği ile tanınıyor. Şirket, Katar, Rusya, Libya, BAE, Suudi Arabistan ve Irak gibi birçok ülkede faaliyet gösteriyor. Firma İstanbul’da da, Taksim Yayalaştırma, Metrobüs Hattı, Bakırköy Adliye Binası gibi önemli projelerinşaasını üstlendi. Firma, 1974 yılından beri, üniversite, hastane, konut, okul, karayolu, köprü, tünel, arıtma tesisi, isale hatları, atık su tünelleri, endüstriyel tesis gibi projelere imza attı. Şirketin kurucusu Hasan Kalyoncu iken şu an Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Orhan Cemal Kalyoncu yürütüyor.

Acun’a da vize çıktı

Haberin Devamı

Rekabet Kurulu, bünyesinde tv8 kanalını da bulunduran MNG Medya, MNG TV Yayıncılık ve MNG Reklam hisselerinin yüzde 90’ının Acun Ilıcalı’ya ait olan Sekiz Medya Holding, yüzde 10’unun da Sekiz Prodüksiyon tarafından devralınmasına izin verdi. Rekabet kurulu ayrıca, Yörsan Gıda’nın yüzde 80 hissesinin Abraaj Grubu kontrolünde bulunan Dairy Fresh Süt Ürünleri ve Gıda Yatırımları tarafından devralınmasına izin verdi. Söz konusu yüzde 80 hisse, Yörük ailesinin elinde bulunuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!