Melis´ten yeni yaşamına "Merhaba''

Güncelleme Tarihi:

Melis´ten yeni yaşamına Merhaba
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2013 10:56

İZMİR´de, sağlığına kavuşması için Türkiye´nin seferber olduğu Melis Akbaş, ilik naklinin ardından yeni yaşamına "Merhaba'' dedi.

Haberin Devamı

Bir saat 10 dakika süren naklin ardından odasında dinlenen Melis´in durumunun iyi olduğu, doktorlarının da sağlığına kavuşması yönünde umutlarının fazla olduğu bildirildi. Baba Bahadır Akbaş, "Melis´in genel durumu, sağlığı çok iyi. Naklin ardından gözlerini açtığında oldukça sevinçliymiş. Doktorlar Almanya´dan gelen ürünün çok kaliteli olduğunu söylediler. İnşallah Melis, bunu başaracak'' diye konuştu.

Sevil ile Bahadır Akbaş´ın biricik kızları, 7 yaşındaki Melis Akbaş´a, 4.5 yaşındayken lösemi teşhisi konmuştu. 2.5 yıl süren tedavinin ardından Akbaş´ın tedavisi sonlandı ancak 20 gün sonra tekrar kansere yakalandığı saptandı. Tedavisine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´nde devam edilen minik Melis´e uygun ilik bulunması için tüm Türkiye seferber olurken, umut veren haber Almanya´dan geldi. Heyecanla uygun iliği bekleyen Akbaş ailesi, bu haberle yeniden sevince boğuldu. Tercih edilen dönörden alınan kök hücre dün, gece saat 22.00 sıralarında Alman görevliler tarafından kente getirildi.

Haberin Devamı

BİR SAAT 10 DAKİKA SÜRDÜ
Uygun iliğin kente ulaşmasının ardından Melis, saat 23.00 sıralarında, Tülay Aktaş Onkoloji ve Kemik İliği Transplantasyonu Hastanesi´nde operasyona alındı. Yaklaşık bir saat 10 dakika süren işlemin ardından uygun ilik, Melis´e başarıyla nakledildi. Annesi Sevil Akbaş´ın başından bir an olsun ayrılmadığı minik Melis, naklin ardından bugün sabah saatlerinde gözlerini açtı. Sevinçli olduğu bildirilen Melis´in odasında dinlenmeye devam ettiği, üç haftalık sürecin ardından iliğin uyum sağlayıp sağlamadığının belli olacağı kaydedildi.

İNŞALLAH MELİS BAŞARACAK
Hastane bahçesinde bekleyişini sürdüren ve mutluluğu gözlerinden okunan baba Bahadır Akbaş, "Uygun ilik dün saat 22.00 sıralarında hastaneye geldi. Melis, hemen nakil işlemine alındı. Bir saat 10 dakika süren işlemin ardından nakil başarıyla yapıldı. Şu an Melis´in genel durumu, sağlığı çok iyi. Destek tedavisi yapılıyor. Önümüzde üç haftalık bir sürecimiz var. Bunun sonucunda iliğin uyum sağlayıp sağlamayacağı belli olacak. Naklin ardından gözlerini açtığında oldukça sevinçliymiş. Kahvaltısını da yapmış. Doktorlar Almanya´dan gelen ürünün çok kaliteli olduğunu söylediler. Bu da doktorların umudunu arttırdı. Melis´in başaracağını söylediler. İnşallah Melis, bunu başaracak'' diye konuştu.

Haberin Devamı

ÜÇ HAFTA ÖNEMLİ
Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Savaş Kansoy, şimdi üç haftalık sürecin çok önemli olduğunun altını çizdi. Bu süreste Melis´in enfeksiyondan korunması için steril ortamda tutulmaya devam edileceğini belirten Prof. Dr. Kansoy, "Nakli gerçekleştirdik. Melis çok iyi tolere etti. Genel durumu iyi. Üç haftalık sürecin sonunu bekleyeceğiz'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!