Melis'e nakil yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Melise nakil yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2013 00:00

Aylardır beklenen gün geldi. Melis Akbaş'a Almanya'da bulunan ilik dün başarıyla nakledildi. 3 hafta içerisinde iliğin vücuda uyum sağlayıp sağlamadığı belli olacak. Eğer her şey yolunda giderse küçük Melis 1 ay içinde taburcu olacak. Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi'nden alınan son bilgilere göre Melis'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

EÜ Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Pediatrik Kemik İlik Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Savaş Kansoy, "Dün gece yarısına doğru ürün verilmiş oldu, ilik verme işleme tamamlandı. İyi tolere etti, genel durumu iyi. 3 hafta sonra tutma süreci değerlendirilecek" diye konuştu.

İzmir’de, sağlığına kavuşabilmesi amacıyla nakil süreci başlayan lösemi hastası Melis Akbaş’ın Almanya’da bulunan uygun ilik, akşam saatlerinde Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’ne geldi. İlik Almanya’daki vericiden alındıktan sonra Almanya İlik Bankası yetkilisi tarafından uçakla İzmir’e getirildi. Lösemi hastası Melis Akbaş iliğin gelmesiyle nakil ameliyatına alındı. Nakil işleminin 1 saat 10 dakika sürdüğü belirtildi.

İNŞALLAH ATLATACAĞIZ

Baba Bahadır Akbaş, uygun iliğin bulunduğu için mutlu olduğunu belirterek, "Nakilden sonra 3 haftalık kritik bir dönemimiz var. İnşallah bu süreyi de sıkıntı olmadan atlatacağız. Kızım sağlığına kavuşacak" dedi. Anne Sibel Akbaş, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabında ’Ben şu an yazabiliyorum. Sorunsuz bir şekilde nakil gerçekleştirildi. Melis şu anda uyuyor. Nöbet ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim’ yazdı.

Haberin Devamı

BAKAN YILDIRIM’DAN DESTEK

İzmir’de, sağlığına kavuşabilmesi amacıyla nakil süreci dün başlayan lösemi hastası Melis Akbaş’ın babası Bahadır Akbaş’a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan destek geldi. Akbaş, Bakan Yıldırım’ın kendisini telefonla aradığını, Melis’in durumunu sorduğunu, uygun iliğin Türkiye’ye getirilmesi için özel uçak ayarlayabileceğini ancak araştırınca buna gerek olmadığını öğrendiğini aktardığını söyledi. Bahadır Akbaş, Bakan Yıldırım’ın, Almanya’da bulunan uygun iliğin bu gece getirilerek naklin gerçekleştirileceğini söylediğini anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!