İstanbul'da iki vali

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda iki vali
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2013 03:34

Başbakan Erdoğan İstanbul'a dün özel "ANA" uçağıyla geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Aksaray Valisi Selami Altınok da Başbakan'ın uçağındaydı. Öte yandan İstanbul'un zirvesinde değişik bir durum yaşanıyor. Emniyet Müdürü olarak görevlendirilen Altınok, halen vali. Bu durumu İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu şöyle dile getirdi: 'Sayın Valimizin çok yoğun bir mesaisi olacak...'

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan İstanbul'a dün özel "ANA" uçağıyla geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Selami Altınok da Başbakan'ın uçağıyla İstanbul'a geldi. Altınok, "Böyle bir görev tevdi edildi. İnşallah Allah utandırmaz. Başarılı olmaya çalışacağız" dedi. Ankara'dan İstanbul'a gelen Selami Altınok, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte dün saat 20.00 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi. Valilik basın danışmanı tarafından bekleyen basın mensuplarına Selami Altınok'un görevine başladığı belirtildi.

İSTANBUL'DA İKİ VALİ / FOTO GALERİ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde Ankara'dan İstanbul'a özel "ANA" uçağıyla dün 18.30'da gelmişti. İstanbul'a Emniyet Müdürü olarak atanan Aksaray Valisi Selami Altınok'un da Başbakan Erdoğan'la İstanbul'a geldiği öğrenildi. Altınok, İstanbul'a hareketinden önce Başbakanlık'ta Erdoğan'la görüşmüştü.

Haberin Devamı


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile yaklaşık 3 saat makamında görüşen Altınok, görüşmenin ardından dün saat 23.00 sıralarında İstanbul Valisi Mutlu'yu uğurladı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, basın mensuplarına bir açıklama yapmadı. Gazetecilerin "hayırlı olsun" demesi üzerine tebrikleri kabul eden Altınok, “Sabaha kadar burada mısınız" sorusu üzerine de “Hayır" diye yanıt verdi.

İSTANBUL VALİSİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU: SAYIN VALİM...

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Değerli Valimiz geldikten sonra İstanbul'da çok yoğun bir mesaisi olacak, İstanbul'un güvenliği, asayişiyle ilgili gelir gelmez ayaklarının tozuyla bütün kurumlarından yoğun bir şekilde brifing alıyor. Bu brifingi alırken Sayın Valimle güvenlik noktasında birçok konuyu birlikte değerlendirmek ve tecrübelerimizi kendileriyle paylaşmak istiyoruz. Çünkü önemli bir göreve atandılar. Bu bilgilenmeyi Sayın Valimiz, Eminiyet Müdürümüz sürdürüyorlar. Biz de kendileriyle bir müddet daha çalışmamızı sürdüreceğiz. Yaptığımız mesai budur. İstanbul'da emniyet teşkilatı 24 saat ayakta. Bunları zaten siz çok iyi biliyorsunuz. Gene böyle bir 24 saatlik mesai içerisinde bir müddet daha değerli Valimiz, Emniyet Müdürümüzle birlikte çalışmamızı sürdüreceğiz." dedi.

Haberin Devamı


ALTINOK: BÖYLE GÖREV TEVDİ EDİLDİ, İNŞALLAH ALLAH UTANDIRMAZ

İlk kez konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, "Böyle görev tevdi edildi. İnşallah Allah utandırmaz. Başarılı olmaya çalışacağız. İstanbul halkının huzurunu, güvenliğini, mutluluğunu sağlamaya gayret edeceğiz" dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu ile saatler süren görüşmelerin ardından yeni İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok makamından gece geç saatlerde ayrıldı. Altınok, emniyetten ayrılacağı sırada kendisini bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"BAŞARILI OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Altınok, "Böyle bir görev tevdi edildi. İnşallah Allah utandırmaz. Başarılı olmaya çalışacağız. İstanbul halkının huzurunu, güvenliğini, mutluluğunu sağlamaya gayret edeceğiz. Gayemiz amacımız bu. İstanbul Türkiye’nin göz bebeği bir şehri. Burada görev yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah sizlerle de böyle güzel günlerde beraber oluruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"HİÇBİR GELİŞME YOK"

Bir basın mensubunun, "İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu sizinle 3 saat görüşme yaptıktan sonra ayrılmıştı. Vali Mutlu 1 saat geçmeden tekrar emniyet binasına geldi. Önemli bir gelişme mi oldu acaba?" şeklindeki sorusuna Emniyet Müdürü Selami Altınok, "Hayır hiçbir gelişme yok. Arkadaşlarımdan brifing aldım. Tanımaya çalışıyorum. Farklı bir teşkilat. Benim bugüne kadar içinde çalışmış olmama rağmen birebir fazla ilgilenmediğim bir teşkilat. Öğrenmeye gayret ediyorum" diye cevap verdi.

OPERASYONLA İLGİLİ KONUŞMADI

Gazetecilerin, "17 Aralık Operasyonu ilgili bir şeyler söyleyecek misiniz?" şeklindeki soruya ise Selami Altınok, "O konuyla ilgili şu anda her hangi bir açıklama yapmak doğru değil" dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'UN YENİ EMNİYET MÜDÜRÜNÜN İLK GÜN MESAİSİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Selami Altınok, sabahın erken saatlerinden itibaren emniyet binasında bulunan bütün şubeleri tek dolaşarak tanımaya çalıştı. Emniyet avlusunda karşılaştığı basın mensuplarının soruları üzerine Altınok, “Kurumu tanımaya çalışıyorum. Akşam da söyledim. Hayırlı olur inşallah. Halkımızın mutluluğu, huzuru, güvenliği için gecemizi gündüzümüze katıp çalışacağız" diye konuştu.



Son operasyonları yürüten Mali Şube ve Organize Suçlarla Mücüdale Şubelerinin bulunduğu B bloktan çıkarken görüntülenen Altınok, basın mensuplarının operasyona ilişkin sorularını "Teşekkür ederim" şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

Fotoğraf Arşiv

BAKMADAN GEÇME!