Önce at, uçak tablo gitti

Güncelleme Tarihi:

Önce at, uçak tablo gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2013 01:26

BÜYÜK operasyonunun kilit isimlerinden biri olan ve Türkiye’nin Ebru Gündeş’in kocası olarak tanıdığı Bakü doğumlu 29 yaşındaki Reza Zarrab’ın (Türkçe ismi Rıza Sarraf) tüm menkul ve gayrimenkullerine el konuluyor.

Haberin Devamı

Zarrab’ın gözaltına alınmadan önce el konulan mal varlıkları arasında ‘Challenger 300’ tipi özel jeti, ‘El Ganador’ adlı İngiliz yarış atı ve operasyondan 2 gün önce müzayededen aldığı Nazmi Ziya’nın ‘Kendi Evi’ konulu tablosunun olduğu iddia ediliyor.

NAZMİ ZİYA TABLOSU

Operasyondan 2 gün önce 15 Aralık’ta Antik A.Ş. müzayede evinin Shangri-La Bosphorus’ta gerçekleştirilen 280’inci müzayedesinde öne çıkan eserler arasında Nazmi Ziya’nın ilk kez satışa çıkan ‘Kendi evi’ konulu eseri, 500 bin liradan satışa sunulmuştu. Müzayedede eserin yeni sahibi, 1 milyon 50 bin liraya Boğaz’daki yalısı için aldığı tabloların sahte olduğu yönünde haberler çıkan, Ebru Gündeş’in eşi Reza Zarrab olmuştu. Bu tabloya da el konulduğu iddia ediliyor.

Haberin Devamı

DUTY FREE ETKİLENMEDİ

El koyma kapsamında Zarrab’ın safkan İngiliz yarış atı ‘El Ganador’ da kamuya geçecek. İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda koşan 3 yaşındaki safkan İngiliz yarış atı El Ganador’un Türkiye Jokey Kulübü (TJK) kayıtlarına göre 182 bin TL kazancı bulunuyor. Zarrab’ın ‘Dutty Free’ isimli 5 yaşındaki atına ise eşi Ebru Gündeş Sarraf adına kayıtlı olduğu için el konulamadı.

EBRU GÜNDEŞ’İN EŞİ REZA ZARRAB GÖZALTINA ALINDI / HÜRRİYET TV

16 MİLYON DOLAR

17 Aralık’ta gerçekleşen operasyon öncesi ilk olarak Reza Zarrab’ın sahibi olduğu Royal Holding’e ve bağlı olduğu Are Havacılık Şirketi’ne el konulmuş. İstanbul 18. Sulh Mahkemesi’nin aldığı karar gereği el konulanlar arasında bu şirket üzerine kayıtlı Challenger 300 tipi özel jet de bulunuyor. Are Havacılık’ın operasyon yetkisinin bulunmaması nedeniyle işletmesi MNG Jet tarafından gerçekleştirilen uçağın TC- RZA olan tescili, Reza Zerrab’ın adının harflerinden oluşuyor. Kanadalı Bombardier şirketinin imalatı olan 2009 model jetin, Eylül 2012’de Reza Zarrab tarafından satın alınarak Türkiye’ye getirildiği ve fiyatının uçuş saatine bağlı olarak 12 ila 16 milyon dolar arasında olduğu belirtiliyor. Challenger 300’ün liste satış fiyatı ise 24 milyon dolar.

2009 model Challenger 300’ün kabini, 8 yolcu kapasiteli. İç kabin yüksekliği 1 metre 85 santimetre. Uydu telefonunun da yer aldığı uçak 5 bin 741 kilometre menzile sahip. 13 bin 716 metre yüksekliğe çıkabilen jet, saatte
870 kilometre hızla uçabiliyor.

Haberin Devamı

falkac@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!