Gelinliğini çıkardı üniformasını giydi...

Güncelleme Tarihi:

Gelinliğini çıkardı üniformasını giydi...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2013 15:46

ANKARA'ya 30 kilometre uzaklıktaki Bala yol ayrımı yakınlarında eğitim uçuşlarının yapıldığı bölgede düşen S-70 Sikorsky tipi helikopterde şehit olan dört askerden Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar (29) Aydın´ın Söke İlçesi´ndeki cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehidin acılı eşi Fatma Kıllı Acar ile ailesinin feryadı yürek dağladı. Fatma öğretmen törene, eşinin üniformasıyla katıldı.

Aydın´ın Söke İlçesi´nde doğup Harp Akademesi´nden mezun olduktan sonra en büyük hayalini gerçekleştiren 29 yaşındaki Emre Acar´ın içinde bulunduğu Kara Kuvvetleri Kara Havacılık Komutanlığı´na ait S-70 Sikorsky tipi helikopter, geçen salı saat 11.00 sıralarında, Ankara- Konya karayolunun Bala yol ayrımı yakınlarında henüz bilinmeyen bir nedenle düştü. Helikopterde bulunan, Pilot Binbaşı Ahmet Duman, Pilot Üstteğmen Emre Acar, Hava Teknisyen Kıdemli Başçavuşlar Erdinç Salkım ile Hüseyin Ulucan şehit oldu. Şehitler, Ankara´da düzenlenen askare törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

HELALLİK ALINDI

Haberin Devamı

Şehit Acar´ın cenazesi ilk olarak dün helallik alınması için, Şırnak´ta 1994 yılında şehit olan Er Serkan Altınkaynak´ın adını taşıyan Kadınlardenizi Mahallesi Gerçek Sitesi önündeki caddeye getirildi. Helallik alındıktan sonra dualar okundu ve burada cenaze namazı kılındı. Devrelerinin omuzlarında cenaze aracına konan şehidin tabutu, daha sonra Söke Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

CENAZEYE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Söke İlçesi´ndeki ilk tören, hastanenin bahçesinde yapıldı. Buradaki törene, şehidin babası Mümin Acar, annesi Özcan Acar, kardeşi Duygu Acar, henüz 4 ay önce evlendiği Fatma Kıllı Acar, devre arkadaşları, askerler, siyasi parti temsilcileri, sağlık görevlileri ve çok sayıda SÖkeli katıldı. Söke Müftüsü Ahmet Yaya´nın dua okuyup helallik istemesinin ardından, acılı aile, tabuta kapanıp uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi daha sonra dedesi Nazif Aktarmacı´nın evinin önüne getirildi, ardından da Kocacami´ne götürüldü. Buradaki törene, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, CHP Aydın Milletvekilleri Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar, Bülent Tezcan, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Kaymakam Mehmet Demrezer, Söke İlçe Komutanı Piyade Kıdemli Albay Mücahit Tamer, Söke Belediye Başkanı CHP´li Necdet Özekmekçi, Didim Belediye Başkanı CHP´li Mümin Kamacı, askerler, şehidin ailesi ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

EŞİNİN KIYAFETLERİYLE TÖRENE KATILDI

Şehidin öğretmen eşi Fatma Kıllı Acar, törene, eşine ait üniformayla katıldı. Acılı eş, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Baygınlık geçiren anne Özcan Acar´a sağlık ekibi müdahale etti. Öğlen vakti, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul cenaze namazını kıldırdı. Camiden, askerlerin omuzlarında çıkartılan tabut daha sonra top arabasına kondu. Şehit Kara Pilot Emre Acar, gözyaşları arasında Söke Asri Mezarlık´taki şehitlikte toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!