Yarbay Tatar için anlamlı tören

Güncelleme Tarihi:

Yarbay Tatar için anlamlı tören
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2013 14:08

AMİRALLERE suikast davası nedeniyle 10 gün tutuklu kaldıktan sonra bırakılan, ancak hakkında yeniden yakalama kararı çıkınca başına tek el ateş ederek intihar eden Yarbay Ali Tatar, ölümünün 4. yıldönümünde mezarı başında anıldı. Son yaşanan gelişmeleri değerlendiren Tatar’ın yakınları, “Hukuk bir gün onlara da lazım olacak demiştik” açıklamasında bulundular.

Haberin Devamı

YAŞANANLAR MİLLETİ UYANDIRSIN

Yarbay Tatar için anlamlı tören
Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine merhum yarbayın annesi Satı Tatar, ağabeyi Ahmet Tatar, ablası Hürriyet Tatar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, Hüseyin Aygün ve Veli Ağbaba ile çok sayıda yakını katıldı. Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, “Bize ‘herkes hesap verecek diyenlerin bugün nasıl davrandıklarını görüyoruz. Hukuk herkese lazım olacak demiştik. İşte o günü yaşıyoruz. Umuyoruz ki bu yaşananlar artık milleti uyandırır. Biz 4 yıl önce Ali’yi hukuksuzluk cehenneminde kaybettik” diye yakındı.

REZİLLİKLERİ İZLİYORUZ
Ali Tatar’ın ablası Hürriyet Tatar, “Hukuk size de bir gün lazım olacak demiştik. Tam da gününde bu olaylar yaşanıyor. Rezillikleri hep beraber izliyoruz. Ama ne oldu? Ali yok artık. Ne istediniz bizden, ne istediniz Ali’den. Acımız sonsuz, güvenmesek de adaletin peşini bırakmayacağız” dedi.

ONURUNA SAHİP ÇIKTI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ölüm yıldönümü nedeniyle Tatar ailesine bir mesaj gönderdi. Kılıçdaroğlu mesajında, “Ali Tatar, yalan ve iftiraların hakim olduğu dönemde onuruna sahip çıkan bir Türk subayıdır. En büyük karar verici olan tarih, Ali’yi saygı ve onurla anacaktır” ifadelerini kullandı.

TSK’YA YAPILIRKEN MUTLUYDULAR
Emekli Tümgeneral Naci Beştepe ise “Zamanında bu tuzakları kuranlar şimdi birbirine düşmüş durumda. Aynı çete TSK üzerinde oyun oynarken çok mutluydular. TSK’ya yapılanlar için ‘adalet yerini bulacak’ diyorlardı. Kendilerine dokununca başka oldu. Ama inanıyoruz ki hem adalet hem de ilahi adalet yerini bulacaktır” açıklamasını yaptı.

YAŞAYACAK CUMHURİYET BULAMAYACAKSINIZ
Amirallere suikast davasında Tatar’ın el yazısı olduğu iddia edilen ve suçlama konusu olan not Tatar’a ait çıkmamıştı. Yarbay Tatar’ın kendisini gözaltına almak için gelen görevlileri gördükten sonra intihar ettiği iddia edilmişti. Tatar bıraktığı intihar mektubunda ise şu ifadeleri kullanmıştı:
“İçim buruk. Bana bu oyunu oynayanlara ve sahip çıkmayanlara kırgınım. Yaşadıklarımı ikinci defa kaldırmam mümkün değil. O deliğe bir daha dönmektense mezara girmeyi tercih ederim. Bu şekilde ölmeyi hiç istemezdim. Kızımı ve eşimi yalnız bırakmayacağınızı, bu işin peşini bırakmayacağınızı biliyorum. Tek tesellim sizleri son bir defa, hep birlikte görmek oldu. Hukuksuzluk sürecine hukuk adına saygı gösterilemez. Bu şekilde giderseniz ne yönetecek ne bir ordu ne yaşayacak cumhuriyet, bir ülke bulamayacaksınız. Şunu bilin ki, en küçük suçu ve günahı olmayan ben bu yapılan hukuksuzluğa isyan ve bu karanlığa bir nebze ışık olabilmek için hayatıma son veriyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!