İki romantik nasıl buluştu

Güncelleme Tarihi:

İki romantik nasıl buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2013 04:25

Burcu Güneş, “Gül Kokusu” albümünün üçüncü klibini “Unutma Beni Çiçekleri”ne çekti. ENBE Orkestrası’nın şefi Behzat Gerçeker de şarkıya ve klibe piyanosuyla destek verdi.

Haberin Devamı

* “Unutma Beni Çiçekleri” şarkısının farklı bir hikâyesi varmış galiba. Biraz bahseder misiniz?

Burcu Güneş: Fan kulübümün baş tacı olan Tacım Yurdakul, bu şarkıyı bir gün radyoda Murat Güneş’ten dinlemiş. Aklına ben gelmişim, “Bu şarkı Burcuma çok yakışır” demiş. Şarkıyı bana dinlettirdi, ben de çok beğendim. Ekibim ve Samsun Demir de çok beğenince albüme almaya karar verdik. Aranjesini Mustafa Ceceli yaptı. İlerleyen aşamalarda Behzat Gerçeker’le birlikte ‘futuring’ çalışması yapmaya karar verdik. Behzat sayesinde şarkı daha bir renklenip ışık saçmaya başladı.

* Bir de romantik bir klip çektiniz...


Burcu Güneş: Evet, albümümün üçüncü klibini bu şarkıya çektik. Aslında daha önce de çekebilirdik, çünkü albümde öne çıkan şarkılardan biri oldu. Tabiri caizse ‘damar şarkı’ dediğimiz şarkılardan. Verdiği sıcaklığı ve yakaladığı başarıyı bir an önce kliple desteklemek istedik.

BANA GEÇMİŞİMİ HATIRLATIYOR

* Bu şarkıda sizi en çok etkileyen ne oldu?

Burcu Güneş: İlk dinlediğimde sözlerinden çok etkilendim. Benim de çok özlediğim biri vardı ve geçmişte canımı çok yakan bir olay yaşamıştım. Bu şarkı beni o hikâyeye geri döndürdü.
Behzat Gerçeker: Bir şarkıyı söylememiz için sözlerinin bizi etkilemesi gerçekten çok önemli. Son albümde Sinan Akçıl’ın yazdığı “Herkes sağ tarafa, sen sol tarafıma kalbimin yanına” sözü beni çok etkilemişti ve bu şarkıyı Funda Arar’ın çok güzel yorumlayacağını düşünmüştüm. Funda şarkıyı okuduğunda düşüncemin ne kadar doğru olduğunu gördüm. “Unutma Beni Çiçekleri” şarkısını Burcu’nun yorumuyla dinlediğimde de çok etkilendim. Hatta bu şarkıyla Burcu’nun yorumculuğunu çok daha üst seviyelere çektiğini düşünüyorum. Ben de bu güzel şarkının ruhunda yer almak istedim. Sonuç itibariyle müzik vasıtasıyla insanların ya ruhuna hitap edip duygularına iniyoruz ya da eğlendiriyoruz. Bu şarkıya uygun bir duygu katmaya çalıştım. Şarkıya olan ilgi de bizi oldukça mutlu ediyor. Burcu çok özel bir ses bence. Sadece pop değil, caz ve türevi müziklerinde de altından kalkabilen bir isim.

* Peki bu şarkıda buluşmanız nasıl gerçekleşti?


Burcu Güneş: Samsun Demir’in fikriydi. Son yıllara bakıldığında ENBE Orkestrası’nın duygusal şarkılarda büyük bir rolü var. Romantik aşk şarkıları denildiğinde akla ilk gelen ENBE oluyor. Samsun Bey de bu şarkıda Behzat’la beni bir araya getirmek istedi. Bu birliktelik şarkıya çok yakıştı. Son albümüm zaten buram buram aşk kokan bir albüm oldu.

Haberin Devamı

ENBE'DEN FARKLI LEZZETLER

Haberin Devamı

* Sanatçıların ortak projelere imza atması, dinleyici açısından da keyifli oluyor, değil mi?

Behzat Gerçeker: Kesinlikle... Renkli bir iş olduğunu hissediyorlar. Bu güzel işlerde sevdikleri isimleri bir arada gören dinleyici de bundan keyif alıyor elbette. Birlikte çalıştığım isimler zaten çok başarılı işlere imza atmış olan kişiler. Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Funda Arar, Burcu Güneş gibi önemli isimlerin yaptığı muhteşem çalışmalara ENBE Orkestrası olarak farklı bir lezzet katmaya çalışıyorum.

SON NEFESİMİZE KADAR MÜZİK

* Sizi başka çalışmalarda da bir arada görecek miyiz?

Burcu Güneş: Olabilir tabii, neden olmasın? Behzat da ben de son nefesimize kadar müzikle uğraşmak isteyen insanlarız. Dolayısıyla birlikte farklı çalışmalar yapabiliriz. Bizim sektörde her şey planlı programlı ilerlemiyor. Son dakika aklınıza öyle bir fikir gelir ki, sil baştan stüdyoya girer ya da mastering’deki işi geri getirtir, üzerine bir şeyler daha eklersiniz. Böyle çılgın insanlarız anlayacağınız. Müzik de tamamen yaratıcılık ve spontane üzerine kurulu bir dünya. Bu yüzden bizim çalışmalarımızda daha iyi müzik ve kalite adına her şey olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!