Operasyona operasyon

Güncelleme Tarihi:

Operasyona operasyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2013 01:35

Türkiye’yi sarsan BÜYÜK RÜŞVET OPERASYONU’nu başlatan Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç ile Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı ve Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal görevden alındı.

Haberin Devamı

‘BÜYÜK Rüşvet’ Operasyonu’ndan bir gün sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tayin depremi yaşandı. Operasyonun başındaki Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın yanı sıra, operasyona ekip desteği sağladıkları belirtilen Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse ve Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı ile Mali Şube’den ayrılarak yeni kurulan Kaçakçılık Şube Müdürü yapılan Tuğrul Turhal görevden alındı. 3 müdür, müdüriyet emrine çekilirken Tuğrul Turhal, Hassas Bölgeler Koruma Şube Müdürü oldu, Ertan Erçıktı ise Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevlendirildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne Fatih İlçe Emniyet Müdürü Ömer Burak Aktaş, Mali Şube’ye Hakan Sıralı, Asayiş Şube’ye Yusuf Bengül, Kaçakçılık Şube’ye Aydın Yılmaz ve Terörle Mücadele Şubesi’ne eski istihbaratçı Serdar Ali Sekkin getirildi.

KOLTUĞA OTURAMADI

Haberin Devamı

Tuğrul Turhal, Mali Şube’den ayrılarak yeni kurulan Kaçakçılık Şube’nin başına getirilmişti. Ancak personel yapılanması tamamlanmadığı için müdür koltuğuna oturamamıştı. Kendi odası bile olmayan Tuğrul Turhal Haziran ayında Mardin Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürü iken İstanbul’a tayini çıkmıştı.

SARAİ’Yİ ÇÖZMÜŞTÜ

Ertan Erçıktı ise Sarai Sierra cinayeti ve Ermeni vatandaşlara yönelik saldırı olaylarını aydınlattı. Haziran döneminde Elazığ’a tayini çıkan Erçıktı’nın tayini Hüseyin Çapkın’ın isteği üzerine durduruldu. Erçıktı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yaptığı dönemde canlı bombaya müdahale ederek etkisiz hale getirmişti.

MİT KRİZİNDE GELDİ

Ömer Köse, 7 Şubat MİT krizinde görevden alınan Yurt Atayün’ün yerine Mali Şube’den getirilmişti. 7 Şubat MİT krizinde, Ömer Köse’nin Terör Müdürü olmasından sonra yardımcısı Yakub Saygılı Mali Şube Müdürü oldu. Saygılı görevi süresince gümrük, hayali ihracaat, TSK’daki yemek ihale yolsuzluklarına yönelik operasyonları yürüttü.

ERGENEKON, GEZİ

Nazmi Ardıç ise İzmir’den İstanbul’a tayini sonrası şube müdürü olmuştu. Ardıç, Ergenekon, İbrahim Tatlıses’e silahlı saldırı, Gezi olaylarında taraftar gruplarına yönelik operasyon ve Gülsuyu çetesine yönelik operasyonu yürütmüştü.

ANKARA'DA 18 MÜDÜR GİTTİ

Haberin Devamı

Emniyet’teki deprem Ankara’yı da vurdu. Ankara Emniyeti’nde gözaltıları yapan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü’nün de aralarında bulunduğu 18 Şube Müdürü’nün yerleri değiştirildi. Operasyonun Ankara ayağını yürüten Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Osman Şamil Kaya, Kaçakçılık Şube Müdürü Ertan Kaya, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adem Yalçınkaya, Narkotik Şube Müdürü Emre Murat Korkmaz ve Koruma Şube Müdürü Fahri Küçük görevden alınarak pasif şubelere atandı.

DİĞER İLLERE DE SIÇRADI

Ayrıca Kayseri, Bursa, Trabzon ve Kocaeli’nin de aralarında bulunduğu bazı illerin emniyet müdürlüklerinde de, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürleri’nin de görev yerinin değiştiği belirtildi.

2 yardımcı alındı

Haberin Devamı

5 şube müdürünün görevden alınmasının ardından operasyonu yürüten şubelerden Organize Suçlarla Mücadele Şubeden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, Mali Suçlarla Mücadele Şube’den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun, Organize Şube Müdür Yardımcıları Şenol Demir, Ahmet Kalender ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcıları Yasin Topçu ve Kazım Aksoy da görevden alındı.
Çetin AYDIN / İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!