Şehit eşinin feryadı: Gökçemiz kime 'Baba' diyecek

Güncelleme Tarihi:

Şehit eşinin feryadı: Gökçemiz kime Baba diyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2013 16:21

ANKARA'nın Gölbaşı ilçesinde periyodik bakım sonrası test uğuşu yaparken pervanesi yüksek gerilim hatlarına takılarak düşen Kara Kuvvetleri'ne bağlı S-70 Skorsky tipi askeri helikopterde bulunan şehit olan 4 askerden biir olan Kara Hava Pilot Binbaşı Ahmet Duman'ın cenazesi Kırıkkale'de toprağa verildi. Şehit eşinin tabutuna sarılan Aysun Duman, fotoğrafını öpüp, göz yaşı dökerken, "2 yaşındaki Gökçemiz kime baba diyecek' diye göz yaşı döküp, feryat etti.

Haberin Devamı

İkindi namazına müteakip Nokta Camiinde kılınan ve askeri tören düzenlenen şehit binbaşı Ahmet Duman'ın cenaze törenine Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Adem Huduti, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Ankara ve Kırıkkale'den askeri ekran ve kalabalık bir vatandaş katıldı. Şehit oğlunun cenazesine katılan baba Hayrullah Duman, "Dün Erzincan'da bulunan kızım Demet'in yanından gelmiştim. Son olarak 20 gün önce görüşmüştüm. 'Baba Ankara soğuk gelme' demişti" dedi.

Şehit Eşinin tabutana sarılan Aysun Duman ise "2 yaşındaki Gökçe'miz kime baba diyecek. Aşkım beni nasıl bırakır gidersin. Şimdi ben ne yapacağım sensiz. Gökçemi de babasız bıraktın, Ben ağladıkça kızımız gözlerini kapatıyor. Aşkım Kırıkkale yi çok seviyordun. Ben de gelirim senin yanına Oy helikopter helikopter benim eşimi aldı. Benim eşim pilot du" diyerek göz yaşlarını tutamadı.Şehit Binbaşı'nın annesi Hatice ise "Kuzum seni okşamalara kıyamam, seninle kavlimiz böylemiydi komutanım" diyerek göz yaşı döktü. Şehit Binbaşı Duman'ın cenazesi evinin önüne getirildi, helallik istendi, dua sonrası Nokta Cami önünde yakınları göz yaşı döktü. Eşi ile birlikte yakınları tabuta sarılıp, şehidin resmini öpüp, ayrılmak istemedi. Binbaşı Duman, Nokta Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası askeri törenle Kırıkkale Şehitlik Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!