14 milyonluk destek

Güncelleme Tarihi:

14 milyonluk destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2013 01:42

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, yeni yılda sektörler için 11.2 milyon, sosyal kalkınma için ise 3 milyon lira katkı verecek.

Haberin Devamı

GÜNEY Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Kalkınma Kurulu 2013 2. Kalkınma Kurulu Toplantısı, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, GMKA Genel Sekreter Vekili Ekrem Özşen ile GMKA Kalkınma Kurulu Üyeleri katıldı.

GMKA Yönetim Kurulu Başkanı Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, 2014 Mali Destek Programları’nı açıkladı. Sektörler için 11 milyon 200 bin lira, sosyal kalkınma için 3 milyon lira olmak üzere toplam 14 milyon 200 bin lira destek vereceklerini söyleyen Turhan, “Öncelikli sektörlerimiz tarıma dayalı sanayinin ve tarım alet-makineleri sanayinin geliştirilmesi. Orman ürünleri sanayinin geliştirilmesi, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğinde makine-ekipman üretiminin yerlileştirilmesi, atıkların değerlendirilmesi ve çevreye verdiği zararın azaltılması, bölge turizm olanaklarının tanıtılması ve alternatif turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, madenlerin çevreye duyarlı şekilde işlenerek ekonomiye kazandırılması ise diğer öncelikli sektörler arasında yer alıyor” dedi.

Haberin Devamı

Turan, kalkınmada öncelikli Gökçeada, Bozcaada ve Marmara ilçelerine pozitif ayrımcılık yapıldığını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!