Bakım sonrası facia: 4 şehit

Güncelleme Tarihi:

Bakım sonrası facia: 4 şehit
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2013 02:08

Periyodik bakımı sonrası test uçuşu için Gölbaşı’ndaki üsten havalanan Kara Kuvvetleri’ne bağlı S-70 Sikorsky tipi askeri helikopter, kalkıştan kısa süre sonra irtifa kaybedip yüksek gerilim hatlarına takılarak düştü. Kazada bir Pilot Binbaşı, bir Pilot Üsteğmen ve iki teknisyen Başçavuş şehit oldu.

Haberin Devamı

ANKARA’nın Gölbaşı ilçesinde dün eğitim uçuşu yapan S-70 Sikorsky tipi askeri bir helikopter, yüksek gerilim hatlarına takılarak düştü.

İŞTE OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

İNDİRMEYİ DENEDİLER
Helikopterde bulunan Pilot Binbaşı Ahmet Dum1an, Pilot Üsteğmen Emre Acar ile Hava Teknisyenleri Kıdemli Başçavuş Hüseyin Uluçeşme ve Başçavuş Erdinç Salkım şehit oldu. Alınan bilgilere göre, elim kaza şöyle gerçekleşti: Periyoduk bakımı sonrası, Kara Kuvvetleri Kara Havacılık Komutanlığı’nın Gölbaşı’ndaki üssünden test uçuşuna için dün sabah saatlerinde havalanan helikopter, kalkıştan kısa süre sonra irtifa kaybetmeye başladı. Pilot Binbaşı Ahmet Duman ve Pilot Üsteğmen Emre Acar, hızla alçalan helikopteri Oğulbey Köyü yakınlarındaki tarlaya indirmek istedi.

GERİLİM HATTI PATLATTI
Köyün üzerinden geçen S-70 tipi helikopter, bir fabrikanın çatısına sürttükten sonra, yaklaşık 150 metre ilerdeki yüksek gerilim hattına takıldı. Büyük bir patlamayla sarsılan helikopter, yere çakılarak ikiye bölündü. Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, asker, polis, sağlık, arama kurtarma ve itfaiye ekibi gönderildi.

YALPALAYARAK GELDİ’
Yapılan ilk incelemede iki şehidin cenazesine ulaşıldı. Diğer iki şehidimiz de, parçalanan helikopterin enkazında bulundu. Askeri Savcılık ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından, şehitlerin cenazeleri enkazdan çıkarılarak otopsileri için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, Genelkurmay’a ait, düşen S-70 Sikorsky tipi 4 helikopterde bölgeye indi. Görgü tanıklarından Fatih Aykış, helikopterin havada yalpalaya yalpalaya geldiğini belirterek, “Bir anda yüksek gerilim hattına dolandı. Büyük bir patlama oldu, alev çıkmaya başladı. Buraya koştuk. Ancak yaralı kimse yoktu” dedi.

Haberin Devamı

TBMM’DE BÜYÜK ÜZÜNTÜ

ASKERİ helikopter kazası ve 4 şehidin acı haberi, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerine de damga vurdu. AK Parti, CHP ve MHP temsilcileri, TBMM’de üzüntülerini ifade ettiler. BDP’li Pervin Buldan da oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu’dan söz isteyerek, “Biz de BDP grubu olarak yaşanan kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, askeri helikopterin düşmesi sonucu dört askerin şehit olması nedeniyle şehit ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!