Voleybolun Sergen'iyim

Güncelleme Tarihi:

Voleybolun Sergeniyim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2013 01:20

Özlem Özçelik, Üç Büyükler dahil 9 kulübün formasını giydi.

Haberin Devamı

Özellikle Rusya’da geçirdiği 8 ayı unutamadığını söyleyen Özlem, “Çok takım dolaştım ama eski kulübümün taraftarlarından her zaman lehte tezahürat aldım” diyor.

VOLEYBOL tarihimizde Üç Büyükler ile birlikte 9 kulüpte oynayan ilk ve tek voleybolcudur Özlem Özçelik…
Voleybola Vakıfbank Güneş Sigorta Kulübü’nde başlayan Özlem, Emlak Bank, Tuborg, Eczacıbaşı, Dinamo Moskova, Fenerbahçe Acıbadem, Türk Telekom, Galatasaray Medical Park, Beşiktaş takımlarının formalarını giyip aktif spor yaşamına ara verdi, önümüzdeki sezon yeniden başlamayı planlıyor. Ve Özlem HÜRRİYET’in sorularını yanıtlarken, şu ilginç açıklamalarda bulundu:

‘RUSLARIN TRANSFER RADARINA TAKILDIM’

“DİNAMO Moskova’dan gelen teklifi önce şaka sandım. Maceracı bir kişiliğe sahip olma özelliğimle bu transfer teklifini başarılı kariyerimde çok önemli bir şans olarak gördüm.
Orada oynarken bir deplasman için 9 saatlik uçak yolcuğu ile Moskova arasında 6 saat farkı olan Habarovska’ya gittik. Maçı kazandık ama ben iki gün kendime gelemedim.

Haberin Devamı

‘EKSİ 50 DERECEDE 9 SAATLİK DEPLASMANA GİTTİK’

RUSYA’da 8 ay boyunca tavuk, domates ve makarna yedim. Üç büyük kulübün formasını giydiğim için bana Voleybolun Sergen’i diyorlar. Üç büyüklerin taraftarları her ne olursa olsun bana hep destek oldular ve beni çok sevdiler. Üç Büyükler’in maçlarında hep bir önceki kulübümün taraftarlarınca alkışlandım, çiçeklerle karşılandım. Bu kadar takım da oynadım ancak içimden Karşıyaka sevgisini hiçbir zaman atamam. “35.5”yaşadığım her saniye kalbimde olacak.

Gamova’yı tırnak farkı ile blokladım

“F.BAHÇE’nin eski oyuncusu Gamova’ya blok koymak çok zordu. Üzerimden vuruyordu toplara. Ona blok koymak için yüksele yüksele bir hal oluyordum. En iyi bloğu parmak ucu, tırnak farkı ile yapabiliyordum."

Eczacıbaşı, beni ben yapan güçtür

ÖZLEM’e oynadığı takımları sıralayıp görüşunu sorduk. Şu ilginç yanıtları verdi:
Güneş Sigorta: Voleybola ilk adım, Emlak Bank: Şampiyonluk yolunda ikinci basamak, Tuborg: Maceramın ilk durağı, Eczacıbaşı: Beni ben yapan güç, Türk Telekom: Ankara’da en keyifli günlerim, Fenerbahçe: Sarı Melek olmanın ayrıcalığını yaşadım. Galatasaray: Aslan olmanın gücünü hissettim, Beşiktaş: Kartal olmanın ulaşılmazlığını ve özgürlüğünü yaşadım. Dinamo Moskova: Eksi 40 derece gelen şampiyonluk paha biçilemezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!