28 Şubat davasında önemli karar

Güncelleme Tarihi:

28 Şubat davasında önemli karar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 18:37

28 Şubat Davası'nda mahkeme, emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ile eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün de aralarında bulunduğu 7 sanığın, duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık emekli Albay Osman Bülbül savunma yaptı. İddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini ifade eden Bülbül, emrinde görev yaptığı bazı sanıkların tutuksuz yargılanırken, kendisinin 15 ay tutuklu kaldığını söyledi. 54'üncü hükümetin görevden ayrıldığı 18 Haziran 1997'den sonra, İç Güvenlik Harekat Dairesi Plan Şubesinde görev aldığını belirten Bülbül, 28 Şubat sürecinde, Harekat Başkanlığı emrinde görevlendirilmemiş olmasına rağmen soruşturmaya dahil edilmesini anlayamadığını belirtti.

'İÇİMİ ACITIYOR'
Amirlerince, kendilerine verilen takdirnamelerin, iddianamede "suç unsuru" gibi gösterildiğini ileri süren Bülbül, "Görevimi layıkıyla yaptığım için aldığım takdir belgelerinin, iddia makamınca suç olarak gösterilmesi içimi acıtıyor" dedi. Yasalara aykırı hiçbir eylemde bulunmadığını savunan Bülbül, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Hiçbir özel sahada görev almadım. Mesaisi ofis içinde başlayıp, ofis içinde biten bir kişi hangi sahada ne tespit yapabilir. Suçlamaları kabul etmiyorum. İsnat edilen suçları zaman ve görev bakımından işlemem mümkün olamaz. Ben Harekat Başkanlığı'nda görev aldığımda 54. Hükümet iş başında değildi. 15 ay tutuklu kaldım ve bu davanın mağduru durumuna düşürüldüm. Bugüne kadar askeri hiyerarşinin dışında bir ortamda, kuruluşta görev yapmadım. Türk Silahlı Kuvvetlerinde de böyle bir yapının olmadığına, haksız hükümle davanın mağduru edildiğime inanıyorum. Beraatımı istiyorum."

SORULARI YANITLAMADI
Savunmasını tamamlamasının ardından, Bülbül'ün sorgusuna geçildi. Müşteki avukatı Emrullah Beytar'ın, "Belgelerde, takdir belgelerinin, 'irticayla' ilgili mücadelenizden dolayı verildiği görülüyor. Takdir belgesi, hangi çalışmalarınız kapsamında verildi" sorusunu, Bülbül, yanıtsız bıraktı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, emekli Korgeneral Yıldırım Türker, emekli Albaylar Ziya Batur, Yüksel Sönmez ve Osman Bülbül ile Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü'nün duruşmalardan vareste tutulmasına karar veren mahkeme, duruşmayı yarın saat 10.00'a erteledi.

BAKMADAN GEÇME!