Ereğli'de karaya oturan gemi 9 gün sonra kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Ereğlide karaya oturan gemi 9 gün sonra kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 15:32

ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi’nde, 8 Aralık gecesi fırtına nedeniyle sürüklenerek karaya oturan kuru yük gemisi, 9 gün sonra alttaki kumun temizlenerek römorkörle çekilmesi sonucu kurtarıldı.

Haberin Devamı

Romanya’dan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na getirdiği yükü boşalttıktan sonra dönüş için hazırlık yaptığı sırada fırtınada sürüklenen 2 bin 319 grostonluk, 100 metre uzunluğundaki Tanzanya bandıralı, ’Croatia Zanzibar’ adlı kuru yük gemisi, sahil bandına çarparak karaya oturdu. Dün, balık adamların alttaki kumu tahliye etmesinden sonra römorkörle çekilen gemi, yaklaşık 50 metre açıkta yeniden kum yığınına oturdu. Dün geç saatlerde ara verilen kurtarma çalışmaları bu sabah yeniden başladı. Alttaki kum, yaklaşık 3 saat süren çalışmayla temizlendikten sonra gemi römorkörle açığa doğru çekildi. Çekme sırasında halatın kopması sonucu römorkör ile gemi arasında hafif bir çarpışma meydana geldi. Ancak römorkörde ve gemide hasar oluşmadı. Halatın yeniden bağlanmasıyla gemi açığa doğru çekilerek kurtarıldı.

6 mürettebatı bulunan gemi açıkta demir atarken, Ereğli Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, kazayla ilgili idari soruşturmanın tamamlanmasından sonra gemiye seyir izni verileceğini söyledi. Ereğli’nin lokal imkanları ve ulasal çapta alınan yardım ile geminin yüzdürüldüğünü belirten Okur, "Geminin, baş tarafında ve su seviyesi üzerinde küçük bir hasar var. O da sahilde kayalıklara çarpması sonucu oluştu. Ancak yüzmesine engel değil. Şuanda açıkta demir attı. Kontroller yapıldıktan ve idari soruşturma bittikten sonra Romanya’ya yedeklenerek römorkörler eşliğinde tersaneye gönderilecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!