İzmir'de öğretim görevlisinin öldürülmesi

Güncelleme Tarihi:

İzmirde öğretim görevlisinin öldürülmesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 14:25

İzmir'de eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edilen öğretim görevlisi Serpil Erfındık'ın cenazesi toprağa verildi.

Haberin Devamı

Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Öğretim Görevlisi Erfındık'ın cenazesi, ailesince Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak, ders verdiği Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tınaztepe Yerleşkesi'ne getirildi. Törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, "Acımız çok derin" dedi.

DEÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abbas Türnüklü de Serpil Erfınfık'ın bir süre önce kendilerinden yardım istediğini kaydederek, "Böyle bir tehdidin olduğuna inanamıyorduk. Yapabileceklerimizi yapmaya çalıştık. Yer değiştirme ya da bir süre dinlenme imkanı vardı. Öğrencileri için bunları istemedi, onlardan kopamadı. Maalesef hayattan koptu" ifadelerini kullandı.

Törende ayrıca Erfındık'ın bazı öğrencileri de konuştu. Daha sonra Buca ilçesindeki Kaynaklar Camisi'ne götürülen Erfındık'ın cenazesi, öğle namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Törene, Serpil Erfındık'ın Almanya'da yaşayan babası Mehmet Bedrettin Erfındık ile yakınları, mesai arkadaşları ve öğrencileri katıldı. Baba Erfındık, gazetecilerin sorusu üzerine, kızını eski eşinden aldığı tehditler sonrası Almanya'ya götürmek istediğini ancak bunu başaramadığını söyledi.
Buca ilçesinde 16 Aralık 2013 tarihinde öğretim görevlisi kadın, evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu. Erfındık'ın, 6 ay önce boşandığı V.A, cinayet zanlısı olarak aranıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!