Operasyon kamuya sıçradı, iki bakanlıkta dört gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Operasyon kamuya sıçradı, iki bakanlıkta dört gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 12:04

İstanbul polisinin bu sabah başlattığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kamuya da sıçradı. Şu ana kadar ulaşılan bilgilere göre iki bakanlıkta dört ayrı gözaltı var.

Haberin Devamı

Gelen ilk bilgilere göre Çevre Bakanlığı'nda Genel Müdür Mehmet Ali Kahraman ve Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu
gözaltına alındı.

Ekonomi Bakanlığı'nda ise Bakan Zafer Çağlayan'ın Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya gözaltında bulunuyor.

SOYLU'NUN YAKIN AKRABASI
Öte yandan Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu ve Zafer Çağlayan’ın Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya'nın da gözaltına alındığı kaydediliyor. Gözaltına alınan isimler arasında bulunan Sadık Soylu'nun AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun amcasının oğlu olduğu öğrenildi. Sadık Soylu, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haberin Devamı

TOPLAM 49 GÖZALTI

Sabah başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda şu ana kadar 49 kişi gözaltına alındı 7 kişi hakkında ise arama kararı çıkarıldı. Şu ana kadar gelen bilgiler eşliğinde gözltına alınan isimler şöyle:

"İşadamı Ali Ağaoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, sanatçı Ebru Gündeş'in eşi işadamı Reza Zerrab, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu, Zafer Çağlayan’ın Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya."





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!