Melis gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Melis gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 01:27

UYGUN kemik iliği arayışı televizyon programları ve sosyal paylaşım sitelerindeki kampanyalarla Türkiye’ye yayılan 8 yaşındaki lösemi hastası Melis Akbaş’ın Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nde tedavisi sürüyor.

Haberin Devamı

Baba Bahadır Akbaş, yaklaşık 4 yıl önce ortaya çıkan hastalığın son 2.5 senede kendilerine çok zor günler yaşattığını söyledi. Akbaş, Almanya’daki kemik iliği bankasından bulunan ve yüzde 90 uyum sağlayan örneğin, kızının sağlığına kavuşması için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“İlik 18 Aralık günü uçakla İzmir’e getirilecek. 19 Aralık’ta da Melis ameliyat olacak. Doktorlar şu an Melis’i ameliyat için hazırlıyor. Gerekli ilaçlar veriliyor. Zor bir süreç ama yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Melis’in sağlık durumu genel olarak iyi. Perşembe günü ameliyat olacağını biliyor, o güne odaklandı. Hepimiz perşembeye odaklandık. Zor bir bekleyiş.”

1 ay daha hastanede

Melis’in 2 yaşındaki kardeşi Arda Berat’la ilgilenen Bahadır Akbaş, eşinin de kızının yanından ayrılmadığını hatırlatarak, “Hepimiz nakil için beklemedeyiz şu an. Nakil-den sonra ilk 1 ay hastanede kalmaya devam edecek. Eğer sıkıntı olmazsa taburcu edilecek. En kötü 2 ay içinde taburcu edilmesini bekliyoruz. Daha sonra da kontrolleri sürecek” diye konuştu. Kamuoyunda, “Melis’e kan ver” ve “Melis’e ilik lazım” kampanyalarıyla gündeme gelen Melis’e uygun ilik Almanya’dan bulunmuş ve aralık ayının üçüncü haftası ameliyat tarihi olarak belirlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!