YİNE 3 M’YE KİLİTLENDİ

2009 seçimleriyle önümüzdeki 2014 seçimleri arasındaki ‘isim benzerliği’ ise hayli ilginç.

Haberin Devamı

Ankara’da baş harfleri ‘M’ ile başlayan üç aday Melih Gökçek, Murat Karayalçın ve Mansur Yavaş geçen seçimlerde yarışmıştı. Şimdi de baş harfleri M ile başlayan Gökçek ve Karakaya aday. Yavaş da ‘aday gibi.’ Hatta adaylık için ismi geçen Muharrem İnce de ‘M’ler kulübünde.

CUMARTESİ ÜYE PAZAR ADAY

Merakla beklenen CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı artık neredeyse kesin gibi. Mansur Yavaş CHP’yle söz kesti, sıra adaylığının resmileşmesine geldi.
Çok büyük bir sürpriz olmazsa Yavaş’ın süreci Mustafa Sarıgül’e benzer ilerleyecek. Bu hafta içi CHP Genel Merkezi’nde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir araya gelecek. Sonrasında Cumartesi günkü MYK’da CHP’ye üye olacak ve ertesi gün parti meclisinde adaylığı kesinleşip, açıklanacak.
Yavaş bilindiği gibi 2009 seçimlerinde MHP’nin adayıydı. Henüz adaylığı resmileşmeden parti içerisinden karşı sesler yükselmeye başladı.

Haberin Devamı

ENGELLEME ÇABALARI

En sert tepki ismi Büyükşehir için geçen Grup Başkanvekili Muharrem İnce’den geldi. İnce, “Kendi partisinden, başka partilerden aday olamayanı aday yapmakla olmaz bu işler” diyerek eleştiri oklarını Kılıçdaroğlu’na yöneltti. Son üç seçimde Gökçek’e karşı aday olan ve kaybeden Karayalçın’ın, “Mansur Yavaş CHP’ye komplo kurdu” açıklamaları da Yavaş’ın adaylığını engellemeye yönelik hamle olarak yorumlandı.

STRATEJİ ROZETSİZLİK

Peki tüm bu tabloya Yavaş nasıl yaklaşıyor. Yavaş eleştirilere takılmadığını belirtiyor. Sürecin netleşmesinin ardından bugün sorun gibi görünen her şeyin çözülebileceği düşüncesinde.
CHP’nin açıkladığı, “Yüzde 42 Mansur Yavaş, yüzde 38 Melih Gökçek” anketini de medyadan takip etmiş. Bu oranın daha da yükselmesini bekliyor.
MHP konusunda ise içinin rahat olduğunu, süreci seçmenin çok iyi bildiğini ve kendisine yönelik güvenin devam ettiğini ifade ediyor.
Tıpkı 2009 seçimindeki gibi stratejisinin ‘rozeti çıkarıp herkesin başkanı olma’ üzerine kurulu olduğunu sözlerine ekliyor.

* * *

Gökçek kendinden emin

Gündem Mansur Yavaş olunca konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le konuşmadan olmaz. Twitter’dan, “Muharrem İnce ve Mansur Yavaş seçime birlikte girsin” yazan Gökçek kendinden emin.
Hatta Yavaş’ın adaylığı ‘kesin gibi’ olunca hemen anket yaptırmış. CHP’nin anketinde kendisinin yüzde 38, Mansur Yavaş’ın yüzde 42 çıkmasının ‘hayal ürünü’ olduğunu söylüyor ve kendi anketinin sonuçlarını, “Yüzde 50.67 Melih Gökçek, yüzde 31.5 Mansur Yavaş, yüzde 14.5 Mevlüt Karakaya” olarak açıklıyor.
Gökçek ayrıca Yavaş’ın umulduğu gibi MHP’den ya da AK Parti’den oy almasının mümkün olmadığını savunuyor.

* * *

Haberin Devamı

Karakaya temkinli konuştu

Sahaya ilk çıkan isim MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya ise önceki seçimde birlikte çalıştığı Mansur Yavaş’la ilgili ‘şimdilik’ temkinli konuşuyor. Henüz anket açıklamak için erken olduğunu belirten Karakaya rakibi Gökçek ve ‘muhtemel’ rakibi Yavaş’la ilgili düşüncelerini şöyle sıralıyor:
“Aralık ayı suni gündemlerle geçecek. Ocak’tan sonra yapılacak anketlere bakmak daha doğru olur. Bu seçimin zevkli ve heyecanlı geçeceğini rahatlıkla söyleyebilirim.

PROJELER YARIŞSIN

Gökçek artık yoruldu. Uzunca bir süre Ankara’ya hizmet etti. Yaptığı güzel şeylere teşekkür etmek gerekir ama artık bu kente marjinal faydası yok. Dinlenme zamanı geldi.
Mansur Yavaş’ın hiç bir partiden aday olmayacağını ve beni destekleceğini düşünüyorum. CHP’den adaylığı şık olmaz. Bu düşünceme rağmen CHP’den aday olacaksa Allah yolunu açık etsin. Şu an net bir şey olmadığına inandığım için yorum yapmayacağım. 2 aydır Ankara’da on binlerle buluşuyoruz. Heyecanı paylaşıyoruz. Projelerin yarıştığı bir seçimde kendimize güvenimiz tam. Ankara ve Ankaralılar için hayırlısı neyse o olsun.

Yazarın Tüm Yazıları