At yarışlarına yeni hipodrom

Güncelleme Tarihi:

At yarışlarına yeni hipodrom
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2013 12:12

Yeni yapılan Kocaeli Kartepe Hipodromu, yarın yapılacak at yarışları ile hizmete açılacak.Yenilenen kum pisti ile at yarışlarına evsahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Türkiye Jokey Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, ilk defa 1 Nisan 2006 yılında idman merkezi olarak hizmete giren Kocaeli Kartepe Hipodromu, ilave binaları ve yenilenen kum pisti ile at yarışlarına evsahipliği yapacak.

Türkiye'nin 9'uncu hipodromu olarak hizmete girecek Kartepe Hipodromu'nun, 432 dönüm arazi üzerine kurulu olduğu, hipodromdaki yarışların 1600 metre uzunluğunda 20 metre genişliğindeki kum pist üzerinde gerçekleşeceği bildirildi.

Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda yarışların Bursa Osmangazi ve İzmir Şirinyer Hipodromları gibi saat yönünün ters istikametinde yapılacağı kaydedildi. İlk etapta 300 adet ahır ile hizmet verecek hipodromun taşıma kapasitesinin kısa bir süre içinde 468'e yükseltileceği belirtildi.

Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda yarışların salı ve cumartesi günleri gündüz koşulacağı, Kocaeli isminin yer almadığı kuponlarda, hipodrom yeri olarak "diğer" kutucuğunun işaretlenmesi gerektiği ifade edildi. Kocaeli yarışlarında altılı ganyan ile beşli, dörtlü, üçlü ganyan ve yedili plasenin birim fiyatlarının 5 kuruş olarak belirlendiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!