Biga’ya çocukları güldüren anaokulu

Güncelleme Tarihi:

Biga’ya çocukları güldüren anaokulu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 01:27

ÇANAKKALE’nin Biga İlçesi Gümüşçay Beldesi’nde, Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin, hayırsever Olcay Doğan ile birlikte yaptırdığı anaokulunun açılışı Vali Ahmet Çınar ve şarkıcı Gülben Ergen tarafından yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’de daha çok çocuğun okul öncesi eğitim almasına katkı sağlama hedefiyle yola çıkan sanatçı Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 17’nci anaokulunu Çanakkale’nin Biga İlçesi’nde açtı. 100 öğrencinin eğitim göreceği Çocuklar Gülsün Diye Olcay Doğan Anaokulu’nun açılışına Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Biga Belediye Başkanı AK Parti’li Mehmet Özkan, Gümüşçay Belediye Başkanı AK Parti’li Adnan Pastırmacı, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Doğanlar Yatırım Holdin Yönetim Kurulu Üyesi Murat Doğan ve eşi okulu yaptıran Olcay Doğan ile Dernek Başkanı ve Kurucusu Gülben Ergen katıldı.


Derneğin, Türkiye genelinde 17, Çanakkale’de ise 2’inci anaokulunu açtıklarını belirten Gülben Ergen, “Çocuklar Gülsün Diye, okul öncesi eğitimin önemini anlatmak için kurulmuş bir dernek. Çocukların mutluluğu, ülkenin mutluluğudur. Ülkemizin mutluluğu için bu topraklarda çok kanlar döküldü. Bu topraklar çok önemli. Aydınlık Türkiye’nin aydınlık, pırıl pırıl gençlerini bu anaokullarında yetiştirelim” dedi.
Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan da bir yıl içerisinde yaptıkları 12 milyon liralık yardımın 6 milyonunun eğitim için olduğunu söyledi.
Açılış töreni, kurdele kesiminin ardından, protokol üyelerinin anaokulunu gezmesiyle son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!