Mazeret sınavına girmeyen kolay soruları kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Mazeret sınavına girmeyen kolay soruları kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2013 01:38

MERKEZİ Sistem Ortak Sınavları’na giremeyen 8’inci sınıf öğrencileri için düzenlenen mazeret sınavları dün sona erdi.

Haberin Devamı

28-29 Kasım’da, 09.00-12.00 saatleri arasında yapılan, Türkiye genelinde 45 bin 984, İstanbul’da ise 6 bin 598 öğrencinin katılması beklenen mazeret sınavlarına ilgi gösterilmedi. İstanbul’da katılımın yüzde 10 civarında olduğu öğrenilirken, Van’da da bir okulda sadece bir öğrencinin girdiği mazeret sınavlarında 35 öğretmen görev aldı.

DİL DERSLERİNE TALEP OLMADI

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre ülke genelinde Almanca sınavına 1 öğrenci girerken, Fransızca ve İtalyancaya da kimse girmedi. Mazeret sınavı sorularını değerlendiren uzmanlar soruların kasım ayı sonunda yapılan Merkezi Sistem Ortak Sınavları ile benzer olduğunu söyledi. Uzmanlara göre sorular açık, anlaşılır ve kolay.

Net ama ayırt edici değil

Fen Bilimleri ve Uğur Dershanesi uzmanlarının değerlendirmesi şöyle:
Matematik: 28 Kasım’da yapılanla benzer bir sınav oldu. Sorular açık ve anlaşılır. Müfredata uygun temel bilgiyi ölçen sorular yer alıyor. Bir önceki sınavda da olduğu gibi ayırt edici nitelikte soru yok.
İnkılap tarihi ve Atatürkçülük: Özellik ve resimli soru sayısı bakımından bir önceki inkılap tarihi sınavıyla benzerlik gösteriyor, ancak daha kolay. Eleyici değil.
Fen ve teknoloji: 29 Kasım’daiki sınavda olduğu gibi mazeret sınavında da müfredata uygun ve çoğunlukla kolay sorular yer aldı. Zorlayıcı soru yok.
Türkçe: Bakanlık beklenilenin aksine mazeret sınavını da kolay hazırlamaya gayret etmiş. Bazı soruların, soru kökleri bile aynı.
İngilizce: 29 Kasım’da yapılan sınavdaki sorularla zorluk dereceleri aynı. Her ikisinde de soruların konulara göre dağılımı eşit değil.
Din kültürü ve ahlak bilgisi: Sorular sınav kapsamına uygun. Bilgiyi yorumlamaya yönelik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!