Zafer Önen son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Zafer Önen son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2013 15:04

Usta oyuncu ve tiyatrocu Zafer Önen, son yolculuğuna uğurlandı. Önen'in, kibar, esprili ve yetenekli biri olduğunu söyleyen oyuncu Zafer Algöz "2013 yılını hiç sevmedim. 2013 yılında özellikle sanat dünyasında birçok büyüğümüzü, ağabeyimizi, arkadaşımızı kaybettik. 2013 yılı bir an önce bitsin artık" dedi.

Haberin Devamı

Önen'in cenazesi, Şişli'deki Kent Sineması'nda düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camisi'ne getirildi. Burada taziyeleri, Önen'in oğlu Suat Önen kabul etti. Törene, Önen'in ailesi, yakınları ve sanatçı arkadaşları katıldı.

Çok üzgün olduğunu belirten Suat Önen, babasının Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden biri olduğunu söyledi. Önen, "Babamı dostumu , arkadaşımı, bir tiyatrocuyu, bir sanatçıyı kaybettim. Eskiler çok farklıydı. Onların terbiyesi, onlardan aldığımız eğitim, kültür bu nesilde de olsun istiyoruz. Herkesin birbirini sormasını istiyorum. En büyük sıkıntı, birbirimizi sormuyoruz. Babam da bu sıkıntıyı yaşadı. Geleni oldu ama çok değildi" diye konuştu.

ZAFER ÖNEN'E SON GÖREV / FOTO GALERİ

"Daha Nejat babanın 40'ı çıkmadı"

Cenazeye katılan oyuncu Süheyl Uygur da üzgün olduğunu dile getirerek, "Nejat babanın daha 40'ı çıkmadı. Arka arakaya acılar yaşadık" ifadelerini kullandı. Çok çok büyük değerlerin kaybolduğunu, bu değerlerin bir daha gelmeyeceğini vurgulayan Uygur, "Türk tiyatrosu açısından da büyük kayıp. Bugün Türk tiyatrosu varsa bu büyük insanlar yüzünden var. Temeller gidince şöyle bir sallanıyorsunuz, çok büyük kayıp" dedi.

Haberin Devamı

"Ziyaretine gitmek istiyorduk, kısmet burada ziyaret etmekmiş"

Sinema ve dizi oyuncusu Ferdi Akarnur da 45 yıllık arkadaşı Önen'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını anlatarak, "Çok sevdiğim bir ağabeyimdi, çok da güzel günlerimiz oldu. Allah sıralı ölüm versin. Ölümün yaşı yok, kaç yaşında olursa olsun, ölüm insanı üzüyor. Zafer ağabeyim de çok sevdiğimiz bir kişiydi. Hatta gelecek hafta içinde ziyaretine gitmek istiyorduk. Kısmet, burada ziyaret etmekmiş" diye konuştu.

Oyuncu İbrahim Kendirci de Önen'in, eniştesinin babası olduğunu belirterek, "Benimde konservatuvara girme sebeplerimden biridir Zafer amca. Mekanı cennet olsun. İnşallah bizim ailede o bayrağı güzel bir şekilde devralır ve onun yolunda ilerlerim" ifadelerini kullandı.

"2013 yılı bir an önce bitsin artık"

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Zafer Algöz de Önen'in, kibar, esprili ve yetenekli biri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Allah rahmet eylesin. Ama 2013 yılını hiç sevmedim. 2013 yılında özellikle sanat dünyasında birçok büyüğümüzü, ağabeyimizi, arkadaşımızı kaybettik. 2013 yılı bir an önce bitsin artık, bu yılın uğursuz geldiğine inanmaya başladım." Zafer Önen'in cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde kılınan namazın ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!