Böyle meslek olur mu demeyin

Güncelleme Tarihi:

Böyle meslek olur mu demeyin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2013 11:16

İZMİR Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü ve Uluslararası Ticaret ve Finansman Çiftanadal Mezunu Ece Gümüş, hobi olarak başladığı telefon kılıfı tasarımını mesleği haline getirdi.

Haberin Devamı


Ece Gümüş'ün CİNCO adlı markasıyla yarattığı tasarımlar, Buse Terim, Sezin Erbil, Bengü gibi ünlü isimlerin de dikkatinden kaçmazken, internet üzerinden 17 bin takipçi, bu tasarımlarla cep telefonlarını süslüyor. İEÜ'de işletme eğitimi yanı sıra uluslararası ticaret ve finansman bölümünde çiftanadal yaparken, hobisini geliştirdiğini belirten Ece Gümüş, “Telefon kılıflarına çok ilgim vardı. Kendi çapımda küçük bir koleksiyon oluşturdum. Bir süre sonra kendime özel tasarım yaratmak istedim. Arkadaşlarımın da beğenisini alınca onları yavaş yavaş internette yayınlamaya başladım. Ufak bir takipçi sayısına ulaştım. Buse Terim, Sezin Erbil, Bengü gibi isimler ile birlikte çalıştık. Onlar da tasarımlarımdan kullanarak, sosyal medyada fotoğraflarını paylaştı” dedi.
Bugün internette 17 bin takipçiye ulaştığını, online satış mağazalarında tasarımlarının büyük ilgi gördüğünü kaydeden Gümüş, üretiminin ilgiyle talep bulmasıyla birlikte kendi atölyesi ve mağazasını açtığını söyledi. Tasarımları için yurtdışından ithal ettiği ürünleri artık Türkiye'de ürettiğini de vurgulayan Gümüş, “Kendi parçalarımızı kapaklarımızı üretmeye başladık. Evimde üretim yapıyordum. Bugün bir atölyem ve kendi markamın adını taşıyan bir mağazam var. İnternet üzerinden satış yapmaya devam ediyorum. Bu sayede, Van, Gaziantep, Konya, Ankara, İstanbul'a ürünler gönderebiliyoruz. Bu işi yaparken internet siteleri ve butiklerle de çalışmaya başladım” diye konuştu.
İEÜ'de eğitimi sırasında Erasmus programına da katıldığını belirten Gümüş, vatandaşların kendi mesleği yerine tasarım üzerine çalıştığını anlattığında şaşırdığını kaydetti. Gümüş, “Özel sektörde kendime güzel bir yer bulabilmek için çift anadal yaptım. Tasarım üzerine çalışıyorum ve herkes şaşırıyor. Hâlbuki İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde aldığım eğitim sayesinde müşterilerle nasıl bir iletişim kuracağımı, kendi bütçemi nasıl ayarlayacağımı, finansmanımı, işi yönetebilmeyi biliyorum. Bunları eğitimim sayesinde başardım. Eğitimim bana vizyon kattı. Görüş açımı üniversitem geliştirdi. Sıfırdan bir marka oluşturmanın ve onu büyütmenin keyfini yaşıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!