Resmen ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’

Güncelleme Tarihi:

Resmen ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2013 02:05

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Yassıada demokrasi adası olsun” sözlerinin ardından ilk adım atıldı. 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası Demokrat Partililerin (DP) yargılandığı Yassıada’nın ismi ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ olarak değiştirildi.

Haberin Devamı

İstanbul’un Adalar ilçesi sınırlarında bulunan Yassıada’yla ilgili karar, dünkü Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler imzasıyla yayımlandı.

TURİZME AÇILMAYACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise bir televizyon programında Yassıada’nın yapılaşmaya açılmayacağını söyledi. Projenin, bazı çevrelerce “Yassıada turizme açılıyor” şeklinde yansıtıldığını belirten Bayraktar, “Türkiye demokrasisine hançer vurulan Yassıada, müze ve demokrasi adası olacaktır. Adnan Menderes ve arkadaşlarının hatıralarını incitecek yapılaşmaya izin vermeyiz. Yassıada’da kültür merkezi ve müze yapacağız. Buralara gelen insanlar, bir gece kalmak isterse onlar içinde bir barınma yeri, bir butik otel şeklinde küçük bir şey yapılabilir. Ama burada oteller yapılmayacak. İmar planında böyle bir şey yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!