‘Sorgusuz sualsiz’ inşaatçılık bitmeli

Güncelleme Tarihi:

‘Sorgusuz sualsiz’ inşaatçılık bitmeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2013 01:16

SİNPAŞ Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, inşaat sektöründeki oyuncuların kontrolsüz bir şekilde artmasını eleştirdi.

Haberin Devamı

Çelik, “İnşaat sorgusuz sualsiz yapılan tek iş durumunda. Bu konuda düzenlemeler yapılmalı” dedi.

SİNPAŞ Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, sermaye ve tecrübe açısından zayıf şirketlerin kentsel dönüşüm sürecine ve sektöre zarar verdiğini dile getirdi. “10 lirası olan 100 liralık işe soyunuyor” diyen Çelik, bunun önüne geçmek için yasal yükümlülüklerin getirilmesi gerektiğini ifade etti. Çelik, “Dönüşüm alanındaki halk gerçekçi isteklerde bulunmalı ve o insanlar mağdur olmamalı” dedi. Arsa sahipleri ile kat karşılığı iş modeli planlayan şirketlerin en öz varlıklarının yeterli olmamasını eleştiren Çelik, ufak bir sorunda bu tür firmaların mağdur olduğunu ifade etti. Kentsel dönüşümde özel sektörün tek başına iş yapamayacağını söyleyen Çelik, kamu otoritesi, yatırımcı ve hak sahiplerinin birlikte hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti. Sultenbeyli ve Ankara şantiyelerinde çalışmalara devam eden Sinpaş Yapı yeni projeler içinde hazırlıklara başladı. İstanbul’da Kağıthane ve İkitelli’de ticari yatırım, Sancaktepe’de ise konut projesi yapacaklarını söyleyen Çelik, Denizli’de de proje geliştireceklerini ifade etti. Bölge halkının beklentilerine göre proje geliştirmek istediklerini söyleyen Çelik, 280 bin metrekare alanda olacağını belirtti. Uygun bir yer olursa kentsel dönüşüm projesi yapacaklarını belirten Çelik, “Avrupa Yaksası’nda Beylidüzü, Anadolu’da ise Yakacık gibi arzın yoğun olduğu bölgeler dışında her alan bizim ilgimizi çeker” dedi.

Haberin Devamı

SULTANBEYLİ ARSALARI UÇTU

Çelik, Sultanbeyli’de konumlanan Liva projelerinde birinci etabı teslim ettiklerini ve oturum başladığını söyledi. Projenin ikinci etabı için günde 33 liraya ev sahibi olma fırsatı sunduklarını belirten Çelik, bölgedeki gelişime de dikkat çekti. Projenin yüzde 25 prim yaptını dile getiren Çelik, “Sultanbey’de arsalar birkaç yıl içinde yüzde 250 arttı. Zamanla bu artış konut fiyatlarına da yansıyacak” dedi.

Bakan Bayraktar da şikayetçi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, geçtiğimiz aylarda yayınlanan “Şehirlerin Dönüşümü” isimli üçüncü kitabında Türkiye’de çok fazla müteahhit olduğuna dikkat çekti. Kitabında Türkiye’de 200 bine yakın müteahhit olduğunu dile getiren Bayraktar, görüşlerini şöyle aktardı; “Bu sayı ülkemizin ihtiyaçları gözönünde bulundurulduğunda hayret edecek kadar çok. Kişi başı geliri 35 bin dolar olan 85 milyon nüfuslu Almanya’da bu rakamın 2 bin 500 civarında olduğunu bilinirse hayretin nedeni anlaşılacaktır. Ne yazık ki bunların büyük kısmı mesleki formasyondan uzak aktif ve işssiz inşaat müteahhitdir. Özellikle niteliksiz olanların iş alması büyük sıkıntılara neden oluyor.”

Haberin Devamı

3. Selim’in binası kaptan köşkü olacak

OSMANLI’nın ilk sanayi kuruluşlarından Paşalimanı Un Fabrikası’nı tekstil sektörünün duayenlerinden Nuri Akın’dan satın alan Sinpaş, bu binayı şirketin üst yönetimi için restore edecek. Binanın yapım süreci ve sonrası için heyecanlanan Ahmet Çelik, Osmanlı Padişahı 3. Selim tarafından yaptırılan binada tarihi dokuyu koruyacaklarının altını çizidi.

Altınoran’a 30 bin ağaç

SİNPAŞ Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, Ankara’da 1 milyon 850 bin metrekare alan üzerine kurdukları Altınoran projesinde önümüzdeki yıl ilk teslimleri yapacaklarını söyledi. Teleferik hattı, kayak pisti olan projede yeşile de geniş yer ayrıldı. Proje bünyesinde 30 bin ağaç diktiklerini belirten Çelik, 2 bin 600 konutun inşasına devam ettiklerini dile getirdi.

İzmir’in iki yakasına iki stat

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İzmir’deki mevcut statların fiziksel şartlarının uygun olmaması nedeniyle Karşıyaka ve Göztepe’ye 15 biner kişi kapasiteli iki stat inşa edecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokoller kapsamında inşa edilecek Karşıyaka Stadı’nın ihalesi 28 Ocak 2014, Göztepe Stadı’nın ihalesi de 29 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yıl bitmeden stokları eritti

DAP Yapı, 2014’ü neredeyse stoksuz kapatıyor. Şirket, Kartal-Maltepe hattında hayata geçirdiği Royal Center, Burgu Kule ve Tango Kule, Vazo Kule Home Ofis projeleriyle Kağıthane’deki Z Ofis projesinde yüzde 100 satış yaptı. Kartal’daki Dalga Kule’de yüzde 98, Vazo Kule Rezidans’ta yüzde 70 satış gerçekleştiren şirket, Kağıthane’deki ofis projelerinden Bumerang Ofis’te yüzde 92, i Ofis’te ise yüzde 90 seviyesine geldi.

En iyi rezidans seçildi

Haberin Devamı

VIATRANS - Meydanbey Ortak Girişimi’nin İstanbul’un merkezi Mecidiyeköy’de 2015 sonunda hayata geçecek Quasar İstanbul karma projesi, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde “Dünyanın En İyi Residansı” dalında ödüle layık görüldü. Viatrans - Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan,“Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde 3’ü Avrupa birinciliği olmak üzere toplam 10 ödül aldık” dedi.

Florya’da hemen teslim ofisler

EROĞLU Gayrimenkul’ün TOKİ işbirliğiyle Florya’da inşa ettiği Florya Ofis Park projesi ana arterlere yakınlığı ile dikkat çekiyor. Hemen teslim ofislerin yer aldığı projede büyüklükleri 76 ile 210 metrekare arasında değişen ofis seçenekleri yer alıyor. Projedeki 72 adet ofis tüm katları birleştirerek tek kat şeklinde de kullanıcıya sunulabiliyor. 8 bin 475 metrekare alan üzerinde kurulan proje Atatürk Havalimanı’na 5 dakika uzaklıkta konumlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!