2014'ü karşılamak için iç ısıtan öneri

Mükemmel kar topu yapmaktan, çikolata ve sıcak şarapla kendinizi şımartmaya mutlu eden yılbaşı fikirleri, kes-sakla tavsiyeler, butik notlar ve büyük hayaller...

Haberin Devamı

1-Kendine sıcak çikolata ve sıcak şarap yap

2-Farklı bir yılbaşı lezzeti dene
Kereviz saplı bulgur pilavı, yabanmersini sos ve brokoli sote... İstanbul Culinary Institute, yılbaşı hindisini baştan yarattı: Altı-sekiz kişilik porsiyonlar halinde, 250 TL.

3-Hindiyi ekranda pişir
Hindiyi mutfakta pişirme derdinden kurtulduysanız şimdi bilgisayarda ailece oyununu oynayabilirsiniz. Mouse ve sol tıklamayla oynayabileceğiniz ‘Yılbaşı Hindisi’nde hindiyi pişirmekle kalmıyor, garnitür ve soslar da hazırlıyorsunuz. Bakalım kiminki daha lezzetli olacak?

4-Şahane bir köpük banyosuna ne dersin?

5-Güvenli kızağın 4 K’sını bil
Kalın giyin: Kışlık mont, su geçirmez pantolon, bot ve eldiven.
Kask tak: Yaralanmanı engelleyecek ama yine de trafikten uzak dur.
Kafaya dikkat: Asla baş önde kayma, kızağın üstünde daima otur
Kayadan kaç: Ağaç ve çıkıntı kaya
gibi engeller olmayan yerler bul.

Haberin Devamı

6-Türkiye’de burada yat
Yeni yıla şehir dışında girmeyi seviyorsunuz ama her sene Bodrum, her yıl Çeşme’ye gitmekten sıkıldınız. 2014’e girdiğiniz gece böyle bir peri masalıyla uykuya dalmak istemez misiniz? Bir de Kapadokya’yı deneyin.

7-Yurtdışında burada uyan
Buz otel fena halde out, artık ‘butik buz oteller’ var. Gökyüzünü seyredebildiğiniz cam tavanlı iglo mu istersiniz, yoksa Kanada’daki bu tasarım buz şaleleri mi, siz ona karar verin.

8-Arkadaşların için bir video çek ve onlarla paylaş. Yılbaşları bu tür sulu gözlülükler yapmanın en hoşgörüldüğü zamanlar.

9-Efektif kartopu yapmayı öğren
Kendine ıslak ve tozlu olmayan bir kar alanı bul. 30 santimlik bir alandan kar al.
Elindeki kar topağıyla doğrul ve her tarafına eşit baskıyla yuvarlamaya başla.
Topu avuç içinde, güneşte ışıldayacak hale gelene
kadar ovala.

10-Adamına stil kat, ona bir isim ver

11-Güzel bir yabancı film izle
Klasik: İngiliz romantik filmi deyince akla gelen ilk isimlerden Richard Curtis kültü ‘Love Actually-Aşk Her Yerde’
Taze taze: Aynı yönetmenin yeni yılda gösterime girmesi beklenen son kalp çarpıntısı ‘About Time-Zamanda Aşk’

12-Güzel bir yerli film izle
Klasik: Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Nevra Serezli’nin unutulmaz kabare serisi ‘Aşk Olsun’
Taze taze: Nevra Serezli’nin yeni filmi vizyona giriyor: ‘Senin Hikâyen’de yıllar sonra ilk kez babaanne rolüyle karşımızda.

Haberin Devamı

13-Kurabiye pişirip sevdiklerine yolla
“O kadar lezzetliler ki bir daha kurabiyeye para vermeyeceksiniz” garantisi eşliğinde hadi tarif de Jamie Oliver’dan gelsin: 125 gram tereyağı ve 100 gram şekeri mikserle krema haline gelene kadar çırp. Bir yumurtayı ekleyip çırpmaya devam et. 200 gram un, iki limonun rendelenmiş kabuğu, çeyrek çay kaşığı kabartma tozu ve bir tutam tuz ekleyip bir hamur topu elde et ve buzdolabından iki saat dinlendir. Yarım santim kalınlığındaki parçaları yapışmaz bir tepside 180 derecede 10-12 dakika pişir. Artık sevdiklerine kargolayacağın lezzetli ve özenli bir hediyen var.

14-Birini mutlu et hatta bir çocuk olsun!
Yeni yılda birini mutlu etmenin keyfini yaşa, ihtiyacı olan birine bir iyilik yap. Hatta bir çocuk olsun... Hiçbir şey yapamıyorsan kap birkaç parça hediye, sar sarmalat, tut şehrindeki Çocuk Esirgeme Kurumu’nun yolunu. Çok özel bir küçük hanım ya da küçük beyle tanışacağından emin ol.

Yazarın Tüm Yazıları