Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2013 13:54

Başbakan Erdoğan, Antalya’da Gazipaşa Havaalanı açılış töreninde konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Türkiye’ye gelen turistin 3’te biri Antalya’ya geliyor. Önce o ülke ya da şehir güvenli olacak. Eğer güven yoksa turist o şehri seçmez. Ulaşım kolay ve rahat olacak. Ülkede istikrar ve huzur olacak. Antalya-Alanya arasındaki duble yolu gelir gelmez biz yaptık.

GÜVEN YOKSA TURİST GELMEZ

Türkiye’ye gelen turistin 3’te biri Antalya’ya geliyor. Önce o ülke ya da şehir güvenli olacak. Eğer güven yoksa turist o şehri seçmez. Ulaşım kolay ve rahat olacak. Ülkede istikrar ve huzur olacak Antalya-Alanya arasındaki duble yolu gelir gelmez biz yaptık.

"MOLLA İDAM EDİLMESİN DİYE RİCADA BULUNDUK"

Dünyada her zaman dik durarak Türkiye’nin itibarına itibar kazandırdık. Bangladeş’te önceki gün Molla idam edilmek suretiyle şehid edildi. Kendisine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Bu insanlar ve idam edilen bu zat 50 yıllık süreç içerisinde hükümetlerde bulundular. İdam ediliyorlar ve herhangi bir gerekçe ortaya konamıyor. Biz ülke olarak böyle bir infazın Bangladeş’e huzur getirmeyeceğini vurguladık, idamı durdurmak için çabada bulunduk. Ama böyle hassas konularda hep susanlar bu defa da sustular
Dışişleri Bakanınız bu idamı durdurmak için çaba harcadı. Bizzat ben Perşembe sabahı Başbakan’ı arayıp endişelerimi ilettim. Dünyadan yeterli baskı gelmediği için bu infaz gerçekleşti. Biz Menderes idam edildiğinde çok üzülmüştük.

AYNAYA BAKABİLİYOR MUSUNUZ

Bize içeriden dışarıdan çok tehditler geldi Suriye ile ilgilenmeyin diye. Ana muhalefet bunun başındadır. Türkiye dış politikada yalnızlaşıyor dediler. Türkiye’de ve dışarda bizim Suriye politikamızı eleştirenlere soruyorum. 150 binden fazla masum insan öldü. Allah aşkına siz aynaya bakabiliyor musunuz? Bunlarda vicdan yok. Vicdanınızla yüzleşebiliyor musunuz? Suriye’de soğuktan donarak ölenler var. Dünyaya sesleniyorum. Çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Biz çocukların haklarını savunmaya devam edeceğiz.

KUM, DENİZ, GÜNEŞ ANLAYIŞI GERİDE KALDI


Antalya’da golf turizmi şu anda canlı. İktidarımızda sadece kum, güneş, deniz anlayışı geride kaldı. Biz bunu attığımız diğer başlıklarla zenginleştirdik. Şimdi 4 mevsime hitap eden bir anlayış var. Kış turizmi, golf turizmi, kongre turizmi, inanç turizmi var. Bunlar daha da iyi olacak. Dün İzmir’de 12 ilin adayını açıkladım. Bugün akşam da Antalya’nın belediye başkan adayını açıklayacağım dedi.

Haberin Devamı

Ayrıntılar geliyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!