Emekli Orgeneral Teoman Koman öldü

Güncelleme Tarihi:

Emekli Orgeneral Teoman Koman öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2013 11:40

28 Şubat Davası sanığı eski Jandarma Genel Komutanı emekli orgeneral Teoman Koman 77 yaşında İstanbul'da tedavi gördüğü GATA'da yaşamını yitirdi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıkalamada Koman'ın Pazartesi günü toprağa verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Koman, 28 Mayıs 2012'de'de 28 Şubat soruşturması kapsmaında gözaltına alındı. Hakim, yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle Koman'ın tutuksuz yargılanmasına karar verdi ancak savcı bu karar karşı çıktı.

Daha sonra tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne konulan Koman, sağlık sorunları gerekçesiyle Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 Eylül 2013'de tahliye edilmişti.

İŞTE EMEKLİ ORGENERAL TEOMAN KOMAN'IN FOTOĞRAFLARI

GATA'DA UYUTULUYORDU

Emekli Orgeneral Teoman Koman öldü
Koman, İstanbul’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) yoğun bakımda anestezi bölümünde uzun süredir uyutuluyordu. 28 Şubat davasına bakan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verilen Koman’ın cezaevinden çıktığından bu yana İstanbul GATA’da olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

ASKERİ CENAZE TÖRENİ YAPILACAK

Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan taziye açıklamasında "34. Jandarma Genel Komutanı emekli orgeneral Teoman Koman, 14 Aralık Cumartesi saat 11.00 sıralarında , tedavi gördüğü İstanbul Haydarpaşa GATA eğitim hastanesinde vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli aile bireyleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" denildi.

Koman'ın cenazesinin 16 Aralık Pazartesi günü Selimiye Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Ulus Aile mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.

28 ŞUBAT’IN KOMUTANIYDI

29 Ağustos 1988 ile 27 Ağustos 1992 tarihleri arasında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı da yapan Koman, 28 Şubat döneminde 1995 ile 1997 yılları arasında Jandarma Genel Komutanı olarak görev yapmıştı.

EMEKLİ ORGENERAL TEOMAN KOMAN BÖYLE TAHLİYE OLMUŞTU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!